Salland Aspergeland

Van april t/m juni kan heerlijk genoten worden van het witte goud: de asperges! De komende twee maanden wordt er in de regio's Salland en Vechtdal volop aandacht besteed aan de Koningin van de groente. Restaurants bieden de heerlijkste aspergerechten aan, er worden aspergefietsroutes uitgezet, er vinden smaakevenementen en open dagen bij telers plaats, je maakt kans op aspergeprijzen en we delen de lekkerste recepten met je. Geniet vooral van Salland Aspergeland en eet smakelijk!

De lekkerste asperges komen uit het Oosten

De regio Salland beschikt over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge welke van uitzonderlijke klasse is! Dit jaar noemt Salland zich van 12 april t/m 24 juni weer ‘Salland Aspergeland’. Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Ontdek en proef het dit jaar tijdens Salland Aspergeland.

 1. Helden van het witte goud

  Asperges kweken is hard werken. Wij interviewden drie aspergetelers over hun passie. Lees verder voor het interview >>

 2. Maak kans op een smakelijk weekend weg!

  Wil jij hier twee nachten verblijven in een prachtige kamer en genieten van een heerlijk aspergediner? Ga dan naar www.visitoost.nl/hetwittegoud en maak kans op een relaxed weekendje weg bij Hotel Gaia.

 3. De lekkerste aspergemenu's

  We hebben voor jou de 8 lekkerste aspergemenu's en arrangementen bij verschillende restaurants in Salland in kaart gebracht. Lees meer >>

 4. Recepten

  Wil je genieten van die specifieke smaak van de Sallandse asperges? Maar weet je niet hoe je deze het beste kunt bereiden? Bekijk hier heerlijke de aspergerecepten. Van salades tot ijs! Lees meer >>

 5. Aspergeboekje 'Het Witte Goud uit het Oosten'

  Samen met de regio Vechtdal hebben we een aspereboekje uitgebracht. In dit boekje vind je aspergearrangementen, interviews met de telers, een activiteitenkalender, een aspergefietsroute en nog veel meer. Download het boekje hier of ga naar de VVV's of Tourist Info's in Salland en haal daar het boekje gratis af.

 6. Aspergefietsroutes Raalte en Deventer

  Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges.Tijdens het aspergeseizoen zijn onderweg heerlijke asperges te koop bij de aspergetelers. De combinatie van het vakmanschap van de Sallandse telers en de uitstekende grondsoort maken dat ‘onze’ asperges van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

 7. Smaakevenementen

  In Salland en Vechtdal worden er heerlijke smaakevenementen georganiseerd en je vindt er de beste winkels om streekproducten te kopen. Deze vind je in het aspergeboekje 'Het witte goud uit het Oosten'.

 8. 29 april: Culi-Event 2018

  Tijdens dit culinaire event kunt u genieten van al het culinaire wat De Bagatelle te bieden heeft, waaronder heerlijke aspergegerechten bereidt met asperges van Ogink. Lees meer >>

Commercial Het witte goud uit het Oosten

Wist je dat...

 • Asperges heel gezond zijn? Ze zitten vol vitamines en mineralen.

 • Er mannelijke en vrouwelijke asperges zijn? Mannelijke asperges zorgen voor de meeste opbrengst en worden dus het meest gekweekt.

 • Verse asperges piepen? Als je asperges langs elkaar heen wrijft en ze een piepend geluid maken, zijn ze vers.

 • Je fietsen en asperges eten kunt combineren met elkaar door één van de Aspergefietsroutes te fietsen?