GirlsLove2Travel

Manon van GirlsLove2Travel

GirlsLove2Travel is een online travel lifestyle community opgericht door en voor travel girls. Samen motiveren en inspireren zij elkaar om de wereld te verkennen, avonturen te beleven en te leren van andere culturen. Manon van GirlsLove2Travel was op bezoek in Salland. Zij wordt gelukkig van een lange wandeling maken of een stuk hardlopen. “Het is zo fijn om de frisse buitenlucht op te snuiven omringd door de natuur en tegelijkertijd actief te zijn. En het kost je helemaal niks!”

Manon over Salland

Het gebied is ideaal voor actieve en culinaire levensgenieters. Want naast vele prachtige wandelroutes kan je er ook fantastisch fietsen/mountainbiken en paardrijden. Daarbij ligt Deventer op een steenworp afstand en is het gebied een walhalla voor asperge liefhebbers. Zonder twijfel de lekkerste die je ooit gegeten hebt!

Sallandse Zandloper
Van alle wandelroutes kozen wij voor het lopen van de Sallandse Zandloper. Een 45km lange route met 65 meter hoogteverschil, dwars door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel. De volledige 45km was iets te hoog gegrepen voor ons, dus we hebben het bij 20km gehouden. Die 4,5 uur wandelen was aan 1 stuk door genieten. Echt waar. De zon scheen, Rio huppelde zielsgelukkig met ons mee en de kilometers vlogen voorbij. Het landschap ging over van vergezichten waar we ons in de Ardennen waanden naar velden vol met heide tot aan weilanden en akkers.

Tips van Manon

Met de Gids op pad
Ga met een gids op pad, het maakt de ervaring compleet. Gids Anton van Beek liep met ons gezellig een uurtje mee. Dankzij Anton weten we nu alle ins en outs van het gebied en dat is echt super leuk. Voor info over de Sallandse Heuvelrug en het boeken van een gids kun je terecht bij Natuurdiorama.

Weekendje weg
Het Salland heeft zoveel moois te bieden dat het zonde is om er niet gelijk een weekendje weg van te maken. Wij logeerden in Hotel Hoog Holten waar honden ook hartstikke welkom zijn , dus Rio sliep gezellig bij ons op de kamer. Het hotel is een prachtig oud jachthuis verscholen in de bossen waar je ’s morgen gewekt wordt door vrolijk fluitende vogels. Ik werd op slag verliefd op hun terras waar we aan het einde van de dag een glaasje wijn dronken en omdat het prachtig weer was bleven we er plakken voor het diner. En om het helemaal af te maken verwenden we onze vermoeide benen met de warmte van de sauna.