Nieuws

 1. Steenoloog en maak je eigen Insectenhotel

  Zondag 8 mei komt Steenoloog Martin Doorman de hele dag naar Natuurmuseum Holterberg. Martin slijpt keien door waardoor wonderlijke kristallijnen zichtbaar worden. Je kunt meegebrachte stenen laten determineren en bovendien zijn verzameling mineralen van over de hele wereld bekijken. De kenner geeft antwoord op al uw kei-vragen.

 2. Het HOFtheater presenteert voorstellingen voor seizoen 2016-2017

  Het HOFtheater heeft niet alleen een groot aanbod aan cabaret en muziek, maar ook grootse en meeslepende voorstellingen komen goed tot hun recht in het theater. Het HOFtheater opent op vrijdag 23 september 2016 het nieuwe seizoen met zo’n indrukwekkende voorstelling door slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Op donderdag 27 oktober 2016 komen de soulvolle zangeressen van Big, Black & Beautiful naar het theater. Zaterdag 14 januari 2017 is het de beurt aan de mannen van Het Groot niet te Vermijden. De grande dame Karin Bloemen betreedt op donderdag 9 februari 2017 het podium.

 3. ‘Van stadswal tot vestingwerk’

  In de lezingenserie Waagverhalen wordt de geschiedenis van Deventer belicht. Dit gebeurt aan de hand van thema’s en topstukken uit de erfgoedcollectie van de Gemeente Deventer. Emile Mittendorff, archeoloog bij de gemeente Deventer, geeft op donderdag 28 april een lezing over de ontwikkeling van de Deventer stadsverdediging.

 4. Fiets, Vermaeck ende Smaeck

  Fiets, Vermaeck ende Smaeck, een nieuwe fietsroute, met activiteiten en lekkernijen langs de Regge, wordt op vrijdag 29 april officieel opengesteld. Aansluitend is er een introductieweek van zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei met extra activiteiten en lekkernijen bij de deelnemende, langs de Regge gelegen bedrijven.

 5. DE LYRIEK VAN HET LANDSCHAP

  100 jaar expressionistische landschapsschilderkunst in Nederland
  Museum de Fundatie-Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe
  30 april t/m 18 september 2016

 6. Internationaal muziekfeest in Muziekkoepel Nering Bögel

  Oranje voert op Koningsdag de boventoon in het prille groen van het Worpplantsoen. De Muziekkoepel Nering Bögel organiseert op Koningsdag 27 april een swingend muziekfeest. Van 13 tot 17 uur treden er 4 muzikale acts op en brengen mooie Nederlandse liedjes, Engelse blues en rock, Franse Chansons, Italiaanse classics en Spaanse gipsy’s waarbij je niet stil kunt blijven zitten of staan. Achtereenvolgens treden er op: Flower to the People, ToeDus on Tour, U-Turn en Bandera Latina.