Nieuws

 1. De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’

  De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is toe aan haar veertiende editie. Er kan weer gefietst worden van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2017 van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee.

 2. Toerist geeft meer uit in Overijssel

  In 2016 zijn de toeristische bestedingen in Overijssel opnieuw toegenomen. In totaal gaven de toeristen 320 miljoen euro uit aan overnachtingen, eten & drinken en activiteiten in de provincie. Dat is een toename van 5 miljoen euro ten opzichte van 2015.

 3. Fietser beste af in Overijssel

  De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is op 16 mei tijdens de presentatie van het landelijk onderzoek het certificaat met vijf sterren uitgereikt.

 4. Aspergetoerist in Salland

  Theo Zandstra, journalist van Het Dagblad van het Noorden, is op aspergereis geweest in Salland. Een weekend lang heeft hij zich verdiept in de asperge.

 5. Maak werk van Duitsland

  Salland Marketing richt zich in 2017 nog nadrukkelijker op de Duitse markt en werkt daarbij samen met Gelderse partners in het Euregionale project “Das Andere Holland”. Gezamenlijk zetten we ons in voor promotie van onze regio’s op de Duitse markt.

 6. Aanpassingen Fietsnetwerk Salland

  Het fietsnetwerk Salland is volop in beweging. Vanaf 1 november wordt er in Salland gewerkt aan het verbeteren van het Fietsnetwerk. Knelpunten worden opgelost, er komt meer beleving in de routes, nieuwe fietspaden worden in het netwerk geïntegreerd en er worden nieuwe themafietsroutes ontwikkeld. Dat betekent dat fietsers die gebruik maken van het Fietsnetwerk Salland de komende tijd rekening moeten houden met aanpassingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden. Actuele informatie over de stand van zaken is te vinden op onze website of via Twitter (@SallandTourist)

 7. 7e Reggestreek Fiets4daagse

  Op 30 augustus gaat de 7e Reggestreek Fiets4daagse van start. De deelnemers uit Nederland en België fietsen vier dagen lang langs de mooiste plekjes in de Reggestreek, over de Sallandse heuvelrug en door de mooie Twentse dorpjes. De deelnemers verblijven bij de verschillende campings, bungalowparken en B&B’s uit de Reggestreek.