Nieuws

 1. Kom zondag 18 juni proeven en genieten bij Overesch

  Wie kent het niet? Tegelijk met zomerse temperaturen stijgt de zin in een smakelijke en gezellige barbecue. Gezellig buiten met zijn allen genieten van heerlijke gerechten. Tijdens de Open Dag bij Overesch Ecologische Landbouw leert u alle tips en trucks om perfect te grillen. Bovendien zijn er verschillende stands en is er van alles te beleven voor jong en oud.

 2. De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’

  De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is toe aan haar veertiende editie. Er kan weer gefietst worden van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2017 van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee.

 3. Toerist geeft meer uit in Overijssel

  In 2016 zijn de toeristische bestedingen in Overijssel opnieuw toegenomen. In totaal gaven de toeristen 320 miljoen euro uit aan overnachtingen, eten & drinken en activiteiten in de provincie. Dat is een toename van 5 miljoen euro ten opzichte van 2015.

 4. Fietser beste af in Overijssel

  De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is op 16 mei tijdens de presentatie van het landelijk onderzoek het certificaat met vijf sterren uitgereikt.

 5. Aspergetoerist in Salland

  Theo Zandstra, journalist van Het Dagblad van het Noorden, is op aspergereis geweest in Salland. Een weekend lang heeft hij zich verdiept in de asperge.

 6. Maak werk van Duitsland

  Salland Marketing richt zich in 2017 nog nadrukkelijker op de Duitse markt en werkt daarbij samen met Gelderse partners in het Euregionale project “Das Andere Holland”. Gezamenlijk zetten we ons in voor promotie van onze regio’s op de Duitse markt.

 7. Aanpassingen Fietsnetwerk Salland

  Het fietsnetwerk Salland is volop in beweging. Vanaf 1 november wordt er in Salland gewerkt aan het verbeteren van het Fietsnetwerk. Knelpunten worden opgelost, er komt meer beleving in de routes, nieuwe fietspaden worden in het netwerk geïntegreerd en er worden nieuwe themafietsroutes ontwikkeld. Dat betekent dat fietsers die gebruik maken van het Fietsnetwerk Salland de komende tijd rekening moeten houden met aanpassingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden. Actuele informatie over de stand van zaken is te vinden op onze website of via Twitter (@SallandTourist)