Rondje – Pontje nieuwe fietsroute Wijhe-Heerde-Olst

De nieuwe fietsroute rondom de plaatsen Wijhe-Heerde-Olst, Rondje Pontje, is klaar! Uniek is dat deze nieuwe route is samengesteld door de vrijwilligers van het informatiecentrum IJssel Den Nul, Tourist Info Olst Wijhe, het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, De Nijensteen Veessen en Visit Heerde.

De route gaat langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten en zijn in een, voor fietsers zeer handzaam, klein boekwerkje paginagewijs beschreven. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek wordt gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst. Maar de route kan ook worden opgedeeld, waarbij de oversteek wordt gemaakt bij het Kozakkenveer te Veessen. De boekjes kosten € 2,00 en zijn, onder meer, verkrijgbaar bij beide informatiecentra en de toeristische informatiepunten van beide gemeenten.

Met het boekje benadrukken de vrijwilligers van beide informatiecentra aan de IJssel de unieke samenwerking die zij zijn aangegaan nu zij elkaars overburen zijn. Maar de belangrijkste doelstelling is natuurlijk de promotie van de beide mooie gemeenten en de lokale economie een positieve impuls te geven.