Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge

Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge

Vanaf 20 april is een nieuw fietsboekje verkrijgbaar met daarin drie Smaak en Vermaak routes langs de Regge. De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan. De routes worden op 20 en 21 april feestelijk geopend tijdens het Reggedal Fietsweekend.

In het boekje zijn drie routes gebundeld: route Hellendoorn - Den Ham van 38 km, route Notter-Zuna van 41 km en de route Markelo Diepenheim van 55 km. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.

Reggedal Fietsweekend 20 en 21 april

Tijdens het fietsweekend kan het publiek de routes ontdekken en onderweg genieten van allerlei activiteiten en profiteren van aanbiedingen bij de deelnemende bedrijven zoals Molen de Hoop in Hellendoorn, Reggezuivel in Notter, Zunakaas in Zuna, IJsboerderij ’n Mors in Wierden en herberg de Kemper in Markelo. Denk aan kortingen op een lekker boeren ijsje, koffie met gebak en een pannenkoekenmenu. Deze kortingsacties gelden alleen in dit weekend.

Startpunten

De routes en kortingsflyer zijn vanaf 20 april gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Reggedal en bij de startpunten van de drie Smaak en Vermaak routes:

  • Hellendoorn-Den Ham: bij Koffie- en Pannenkoekenhuus Marle, Hellendoornseweg 40 in Marle.
  • Notter-Zuna: De Grimberghoeve, Klokkendijk 14 in Notter.
  • Markelo-Diepenheim: De Hoestinkhof, Stationsweg 22a in Markelo.

Meer informatie op: www.sallandantuurlijkgastvrij.nl/smaakenvermaakroute