1. Expositie 'OKIA'

  Expositie 'OKIA'

  Sporthal 't Mossink, Holten

  In deze foto-expositie krijgt men een beeld van de touwtrekvereniging OKIA door de jaren heen.

 2. Holtens Horse Event!

  Holtens Horse Event!

  Paardensportterrein De Borkeld

  Op donderdag, Hemelvaart, 30 mei en zaterdag 01 juni vindt het Holtens Horse Event weer plaats op de prachtige locatie de Borkeld te Holten. Reeds vele jaren wordt dit mooie, knusse pony en paarden evenement door de leden en vrijwilligers van de Pony Sport Vereniging te Holten georganiseerd.

 3. Van dauw naar dal

  Van dauw naar dal

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Een frisse wandeling voor de sportieve lopers: stap met Hemelvaart vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse Heuvelrug.

 4. Hemelvaart Dauwloop

  Hemelvaart Dauwloop

  Het Overveen, Rijssen

  Bij Het Overveen te Rijssen is het op Hemelvaart weer goed toeven voor wandelaars. Daar staat om 7 uur 's ochtends de Dauwloop op het programma.

 5. Dauwfilm: Camino

  Filmhuis de Keizer

  Op Hemelvaartsdag hebben we weer een ‘dauwfilm’, met aansluitend een lekker ontbijt van De Noorman. Om 7.00 uur vertonen we de voorpremière van de film Camino. Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na afloop van de film om 8.30 uur serveren we samen met De Noorman een heerlijk ontbijt, met diverse belegde broodjes, verse sap en koffie/thee.

 6. Voetveer: maak eens een overtocht met het pontje

  Bolwerksweg / Welle

  Deventer beschikt over een unieke voetveer om van de stadszijde naar de overzijde van de IJssel te komen en andersom. Met een overtocht van het pontje komt u in een handomdraai vanuit de binnenstad in een uniek natuurgebied terecht, de Ossenwaard. Het pontje biedt bovendien een prachtig uitzicht vanaf het water op de stad. Het pontje is echter niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook heel functioneel: u kunt als parkeeralternatief uw auto gratis op de Worp parkeren en met het pontje de binnenstad bereiken.

 7. Hemelvaart Fietstocht

  Hemelvaart Fietstocht

  Jeugdhonk 'Hole-10'

  Het blijft traditie, ook dit seizoen kunt u op Hemelvaartsdag, op donderdag 30 mei weer dauwtrappen via het tiener- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn.

 8. Expositie Het gezonde lichaam

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Een van de hoogtepunten uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek is ‘De vrouw’ van Aletta Jacobs. Het was het eerste boek over het vrouwenlichaam en de gynaecologie, en bevatte bovendien beweegbare platen van de skeletbouw, spieren en organen van de vrouw. Zeer vernieuwend voor die tijd. Het boek is in bezit van de Atheneaumbibliotheek en te bewonderen in de Proosdij in de expositie Het gezonde lichaam.

 9. 'Lof der Traagheid' bij Artomondo

  ARToMoNDo, Nieuwstraat 20

  De expositie 'Lof der Traagheid' is een uitnodiging om stil te staan bij het tijdperk waarin we nu leven. Iedereen heeft zo zijn eigen tempo die enorm kunnen verschillen….Hoe kunnen we elkaar hierin ontmoeten? En eventueel medestanders worden, want in hoeverre leven we in de Chronos, de kloktijd? En in hoeverre wordt het niet eens tijd, dat we het elkaar en onszelf gunnen om wat meer in de Kairos tijd te leven?! Deze expositie is het resultaat van een langdurend en intensief onderzoek naar tijdsbeleving in al haar facetten. Het resultaat is een filosofische beschouwing verwerkt in toegepaste kunst, grafisch werk, tekeningen en ruimtelijk werk. Te zien zijn o.a. t-shirts, tasjes en klokken, ontwikkeld door beeldend kunstenaar Dino van der Heide.

 10. Skiwfietstocht

  Skiwfietstocht

  Bathmen en omgeving, Bathmen

  Jaarlijkse fietstocht op Hemelvaartsdag met dit jaar weer de terugkerende Skiw met als thema; Doe eens gek.

 11. Hemelvaartsdag, fietsen en skiw in Bathmen

  Hemelvaartsdag, fietsen en skiw in Bathmen

  Cultuurhuus Bathmen, Salland

  Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei organiseert de Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met Boerendansgroep ‘Battumse Venne’ de jaarlijkse fietstocht in en rond Bathmen.