De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

  1. Holtens Horse Event!

    Holtens Horse Event!

    Paardensportterrein De Borkeld

    Op donderdag, Hemelvaart, 30 mei en zaterdag 01 juni vindt het Holtens Horse Event weer plaats op de prachtige locatie de Borkeld te Holten. Reeds vele jaren wordt dit mooie, knusse pony en paarden evenement door de leden en vrijwilligers van de Pony Sport Vereniging te Holten georganiseerd.

  2. Van dauw naar dal

    Van dauw naar dal

    Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

    Een frisse wandeling voor de sportieve lopers: stap met Hemelvaart vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse Heuvelrug.

  3. Hemelvaart Dauwloop

    Hemelvaart Dauwloop

    Het Overveen, Rijssen

    Bij Het Overveen te Rijssen is het op Hemelvaart weer goed toeven voor wandelaars. Daar staat om 7 uur 's ochtends de Dauwloop op het programma.

  4. Dauwfilm: Camino

    Filmhuis de Keizer

    Op Hemelvaartsdag hebben we weer een ‘dauwfilm’, met aansluitend een lekker ontbijt van De Noorman. Om 7.00 uur vertonen we de voorpremière van de film Camino. Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na afloop van de film om 8.30 uur serveren we samen met De Noorman een heerlijk ontbijt, met diverse belegde broodjes, verse sap en koffie/thee.

  5. Voetveer: maak eens een overtocht met het pontje

    Bolwerksweg / Welle

    Deventer beschikt over een unieke voetveer om van de stadszijde naar de overzijde van de IJssel te komen en andersom. Met een overtocht van het pontje komt u in een handomdraai vanuit de binnenstad in een uniek natuurgebied terecht, de Ossenwaard. Het pontje biedt bovendien een prachtig uitzicht vanaf het water op de stad. Het pontje is echter niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook heel functioneel: u kunt als parkeeralternatief uw auto gratis op de Worp parkeren en met het pontje de binnenstad bereiken.

  6. Hemelvaart Fietstocht

    Hemelvaart Fietstocht

    Jeugdhonk 'Hole-10'

    Het blijft traditie, ook dit seizoen kunt u op Hemelvaartsdag, op donderdag 30 mei weer dauwtrappen via het tiener- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn.

  7. Expositie Het gezonde lichaam

    Bibliotheek, Stromarkt 18

    Een van de hoogtepunten uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek is ‘De vrouw’ van Aletta Jacobs. Het was het eerste boek over het vrouwenlichaam en de gynaecologie, en bevatte bovendien beweegbare platen van de skeletbouw, spieren en organen van de vrouw. Zeer vernieuwend voor die tijd. Het boek is in bezit van de Atheneaumbibliotheek en te bewonderen in de Proosdij in de expositie Het gezonde lichaam.

  8. 'Lof der Traagheid' bij Artomondo

    ARToMoNDo, Nieuwstraat 20

    De expositie 'Lof der Traagheid' is een uitnodiging om stil te staan bij het tijdperk waarin we nu leven. Iedereen heeft zo zijn eigen tempo die enorm kunnen verschillen….Hoe kunnen we elkaar hierin ontmoeten? En eventueel medestanders worden, want in hoeverre leven we in de Chronos, de kloktijd? En in hoeverre wordt het niet eens tijd, dat we het elkaar en onszelf gunnen om wat meer in de Kairos tijd te leven?! Deze expositie is het resultaat van een langdurend en intensief onderzoek naar tijdsbeleving in al haar facetten. Het resultaat is een filosofische beschouwing verwerkt in toegepaste kunst, grafisch werk, tekeningen en ruimtelijk werk. Te zien zijn o.a. t-shirts, tasjes en klokken, ontwikkeld door beeldend kunstenaar Dino van der Heide.

  9. Skiwfietstocht

    Skiwfietstocht

    Bathmen en omgeving, Bathmen

    Jaarlijkse fietstocht op Hemelvaartsdag met dit jaar weer de terugkerende Skiw met als thema; Doe eens gek.

  10. Hemelvaartsdag, fietsen en skiw in Bathmen

    Hemelvaartsdag, fietsen en skiw in Bathmen

    Cultuurhuus Bathmen, Salland

    Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei organiseert de Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met Boerendansgroep ‘Battumse Venne’ de jaarlijkse fietstocht in en rond Bathmen.

  11. Hemelvaartsdag Bathmen & Skiwfietstocht "Doe eens gek"

    Hemelvaartsdag Bathmen & Skiwfietstocht "Doe eens gek"

    Start: Cultuurhuus Braakhekke

    Jaarlijkse fietstocht op Hemelvaartsdag met dit jaar weer de terugkerende Skiw met als thema; Doe eens gek. Op diverse plekken zullen de "te gekke" Skiws ( vogelverschrikkers) te zien zijn. In 2019 is het 11de keer dat deze fietstocht plaats gaat vinden.

  12. Expositie 'Kameleon'

    Expositie 'Kameleon'

    Rijssens Museum, Rijssen

    Een speciale expositie over de Kameleonboeken, de personen in de boeken en de film. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door Kameleondorp Terherne.

  13. Fietstival Deventer

    Fietstival Deventer

    Havenplein in het Havenkwartier e.o.

    Een mooie dag rond 'Fiets en fun, Challenge en techniek, Historie en toekomst'. Kijk naar spectaculaire BMX demo's, doe mee aan de urbantral of de kunstroute. En leer van Henk Lubberding hoe u veilig en verstandig fietst. Kijk voor actuele informatie over het programma en deelname op onze website.

  14. VVV Deventer open!

    VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

    De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende stadswandelingen en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen?

  15. Openstelling kerkzaal Penninckshuis

    Het Penninckshuis, Brink 89

    Rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. Het gepleisterde interieur heeft binnen geprofileerde rondbogen gevatte vensters met driedelige traceringen. De kerkzaal met haar voortreffelijke akoestiek heeft een fraaie houten overkapping met trekstangen en een authentieke inventaris in neo-renaissancestijl.

  16. Fietstocht met gidsen

    Fietstocht met gidsen

    Startpunt: VVV Deventer

    Iedere donderdag is er een fietstocht in de fraaie omgeving van Deventer onder leiding van Gilde gidsen. De routes wisselen iedere week en onderweg vertellen de gidsen over de interessant bezienswaardigheden. De ligging van Deventer, op de overgang van Salland en de IJsselvallei, zorgt voor tochten vol afwisseling. De afstanden van de routes variëren tussen de 30 en 65 km. Tip: neem een lunchpakket en drinken mee voor onderweg, er wordt ook gestopt bij een horecagelegenheid voor een kleine verfrissing.

  17. Dier&Tuin fair, vertelt je een verhaal

    Dier&Tuin fair, vertelt je een verhaal

    Dier&Tuin fair, Bathmen

    Dier&Tuin vertelt je een uniek verhaal. Een verhaal over zeldzame (klein)dieren zoals kippen, konijnen, Landgeiten, bijen, meelwormen, en o.a. koeien. Speciaal voor liefhebbers van dieren, (moes)tuin, bloemen, planten en kunst geïnspireerd op dieren en bloemen. Kom je ook genieten van de dieren, bloemen, groentes, kunst enz. Laat je verrassen. Voor de kinderen is er vertier van zaaien tot aaien. Wij heten u van harte welkom! groeten, Pels en Pluim Laren

  18. Fietsfun en Foodtrucks in Holten

    Fietsfun en Foodtrucks in Holten

    Centrum van Holten, Holten

    Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, zal de eerste editie van ‘Fietsfun Holten’ plaatsvinden. Er is een mooie fietsroute uitgezet en voor leuke (kinder)activiteiten wordt gezorgd bij terugkeer in het centrum van Holten op de Smidsbelt.

  19. Hemelvaartsfietstocht

    Vertrek vanaf de Waag

    Hemelvaartsdag is traditioneel een mooie dag om er op de fiets op uit te gaan. Dat doen wij als Deventer Huisgenoten eveneens. In een rustig tempo (ook voor elektrische fietsen) maken we een rondje van tussen de 20 en 25 kilometer. Onderweg bezoeken we een gezellige gelegenheid om een lekker kopje koffie te drinken. Uw wegkapiteins zijn Dick Faber en Cor Olthuis.

  20. Boekbinder in de bibliotheek

    Bibliotheek, Stromarkt 18

    Boekbinder-aan-huis Jan Boersma is twee keer per week in de bibliotheek aanwezig om oude en versleten kinderboeken te repareren. Neem uw boekje mee en Jan zal u - waar mogelijk - helpen uw boek te repareren.

  21. BBKK lente-zomer expositie

    Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen

    De BBKK lente-zomer expositie toont schilderijen, beeldhouwwerk en textiele werkvormen, van vier Bathmense kunstenaars, in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. Bertus Satink exposeert voor het eerst zijn olieverfschilderijen, waaronder een aantal Bathmense dorpsgezichten. Er is een interessante selectie te zien van beeldhouwwerk in verschillende steensoorten, van de hand van Monique Nuwenhof-de Weerd. Fred Schilders verrast met een nieuwe serie olieverfschilderijen: kleurrijk realisme en surrealisme, soms ook met een knipoog. Madelon de la Rive Box presenteert textiele werkvormen. Er zijn veelkleurige wandkleden te bewonderen, maar ook spijkerbroek-applicaties achter glas.

  22. Fietstocht Eschlanderkapel

    Fietstocht Eschlanderkapel

    Muziekgebouw De Tente, Park de Geuren, Hellendoorn

    De Eschländerkapel Hellendoorn organiseert op Hemelvaartsdag, fietsdag bij uitstek, een mooie fietstocht voor jong en minder jong door onze prachtige omgeving.