De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 2. Spelen op de Brink CircusTheaterSchool de Klim

  Brink

  Spelen op de Brink organiseert de afsluiting van het seizoen 2019. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Speciaal voor de laatste dag geeft circustheaterschool de Klim een voorstelling voor en door kinderen. We sluiten de middag af met ons traditionele ijsje van Talamini.

 3. Harmonie St Gerlachus Oirsbeek

  Muziekkoepel Nering Bögel, Worp

  Op 29 september hebben wij alweer het laatste concert in de Nering Bögel koepel. We sluiten dit seizoen stijlvol af met het harmonie orkest Harmonie St Gerlachus Oirsbeek. Zij hebben net een tournee achter de rug en wij zijn hun laatste optreden in een reeks van concerten. Harmonie St gerlachus is opgericht in 1905 en weet mede door het actieve opleidingsorkest nog steeds voldoende jonge aanwas te krijgen en hiermee een levendige vereniging in stand te houden. Een vast terugkerend onderdeel in het meerjarenprogramma is een korte concertreis, waarbij het samen muziek maken, maar zeker ook samen genieten, bovenaan staat.

 4. Schubertiade

  Schubertiade

  Liederen van Schubert met "Kanevas-bijdrage" door Maat 16 In de rococozaal bij het voormalig postkantoor in de Kleine Overstraat in Deventer.

 5. Lezing Michel Dijkstra

  Boekhandel Praamstra

  Michel Dijkstra is filosoof en journalist en woont in Deventer. Hij schrijft voor o.m. Trouw en Filosofie Magazine en publiceerde boeken op het gebied van oosterse filosofie. Zeer onlangs is hij gepromoveerd op zenmeester Dögen en Meister Eckhart. ‘In alle dingen heb ik rust gevonden’ is gebaseerd op zijn proefschrift. In dit boek gaat Dijkstra in op de middeleeuwse denkers zenmeester Dögen en Meister Eckhart, die vanuit respectievelijk het boeddhisme en het Christendom een antwoord zochten op de vraag hoe de veelheid van het leven het hoofd te bieden, en wat uiteindelijk de zin van het leven is. Dijkstra onderzoekt de verschillen en de paralellen tussen deze twee meesters. Hij vraagt zich af: als Dögen en Eckhart elkaar ontmoet zouden hebben, zouden ze elkaar dan begrepen hebben? En wat is hun definitie van levenskunst?

 6. Celle que vous croyez

  Celle que vous croyez

  Filmhuis De Keizer,

  Celle que vous croyez is een spannend Frans drama, waarin vijftiger Claire zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

 7. Dolor y Gloria

  Dolor y Gloria

  Filmhuis De Keizer,

  De nieuwe film van Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver) waarin een regisseur terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Salvador Mallo heeft al jaren geen film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang.

 8. Arts in Cinema | Van Gogh & Japan

  Arts in Cinema | Van Gogh & Japan

  Filmhuis De Keizer,

  Van Gogh raakte in de ban van Japan. Welke invloed had dat op zijn werk? In deze documentaire is te zien hoe Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette. "Ik benijd de Japanners" schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd - Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam - is te zien waarom.

 9. The Swallows of Kabul

  The Swallows of Kabul

  Filmhuis De Keizer,

  Een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed. Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

 10. Hustlers

  Hustlers

  ZINema, Nijverdal

  De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien.

 11. Piranhas

  Piranhas

  Filmhuis De Keizer,

  Piranhas volgt een groep 15-jarige waaghalzen, ze handelen in drugs en willen indruk maken op de leiders van de Camorra. De Camorra is de daadwerkelijke Napolitaanse maffia. Zij houden zich bezig met criminele activiteiten en zijn al vaak het onderwerp geweest van films en series zoals de TV serie Gomorrah waarvan filmmaker Claudio Giovannesi ook twee afleveringen regisseerde.

 12. De Patrick

  De Patrick

  Filmhuis De Keizer,

  Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.