De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. System Crasher

  System Crasher

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Benni (9) is een wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het in geen enkel pleeggezin lang vol. Haar laatste hoop is Micha, een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé al snel te vervagen.

 2. Les Misérables

  Les Misérables

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Stéphane, net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

 3. 3Koteboebo (uitverkocht)

  3Koteboebo (uitverkocht)

  Kulturhus Holten, Holten

  De nieuwe voorstelling ‘Noe mo’j oppass’n!’ is me d’r eentje. Helemaal omdat de jongens van 3Koteboebo erachter zitten. Die zich niet graag op glad ijs begeven.

 4. Ellen ten Damme, Casablanca

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Ellen gaat verder! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.

 5. The Rebirth - hardcore

  Burgerweeshuis. Bagijnenstraat 9

  Vanavond gaat het allemaal een tandje harder, want er is eindelijk weer een Hardcore party in het Burgerweeshuis! Met o.a. DJ DANO (Thunderdome) en Redemption (Masters of Hardcore)

 6. Meindert Talma presenteert 'De Domela-Passie' (Kelderfest)

  Meindert Talma presenteert 'De Domela-Passie' (Kelderfest)

  Burgerweeshuis, Deventer

  Als geboren en getogen Fries kent liedjesschrijver en muzikant Meindert Talma de verhalen over Domela als geen ander. Reden genoeg dus voor cultheld Meindert om zijn nieuwe album ‘De Domela Passie’ te baseren op het leven van deze zowel geliefde als gehate figuur.

 7. Joep Beving + Mario Batkovic (Kelderfest)

  Joep Beving + Mario Batkovic (Kelderfest)

  Lebuinuskerk, Deventer

  Op 29 februari 2020 vindt een nieuwe editie plaats van Kelderfest. Het festival begint met een aantal grote concerten op historische locaties waaronder Joep Beving + Mario Batkovic in de Lebuinuskerk. Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als 'toegankelijke muziek voor complexe emoties'. De Bosnische accordeonist Mario Batkovic speelt modern gecomponeerde muziek met de intensiteit van een rockster en een flinke dosis humor.

 8. Nostitz kwartet speelt ‘Fanny & Felix’

  Nostitz kwartet speelt ‘Fanny & Felix’

  Protestantse kerk 'd Oale Grieze, Hellendoorn

  Dit voorjaar start In Goede Handen Management met een nieuwe concertserie in de d’Oale Grieze in Hellendoorn. Met nu vier concerten in deze prachtige kerk krijgt Hellendoorn een muzikaal culturele boost.

 9. Sven Figee

  Sven Figee

  ZINiN Theater, Nijverdal

  De langgekoesterde droom van Sven Figee, bekend van de band Sven Hammond, komt uit! Een soloprogramma op Hammond-orgel en piano met muziek van Bach, Vivaldi en Schumann die moeiteloos overvloeit in werken van Thelonious Monk naar The Beatles , via Booker-T en Jimmy Smith naar eigen werk. Een avontuurlijke reis omlijst met boeiende verhalen uit een 25-jarige carrière in de muziek.

 10. Hotel Modern & Arthur Sauer

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium: we zien rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. Het miniatuur-eilandenrijk wordt bevolkt door honderden poppetjes van 8 cm groot. Het verhaal begint in de 17e eeuw. We zien Javaanse prinsessen eeuwenoude hofdansen uitvoeren, en markten waar kruidnagel, nootmuskaat en peper verkocht wordt. We volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen, op zoek naar kostbare specerijen. Om hun handel veilig te stellen, nemen ze sterke huurlegers mee en gaandeweg krijgen ze steeds meer eilanden in hun greep. We zien hoe kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen. Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.

 11. Janneke de Bijl, Zonder zin kan het ook

  Theater Bouwkunde, Klooster 2-4

  In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet schrijven? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

 12. The Lighthouse

  The Lighthouse

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Twee mannen (Robert Pattinson en Willem Dafoe) beheren rond 1890 een vuurtoren op een eiland. De één zit er al tijden en de ander is net gearriveerd. Het eiland is een troosteloos stuk rots waarop niets anders te doen valt dan werken en drinken. De mannen zijn tot elkaar veroordeeld. The Lighthouse is een op stokoude camera’s gedraaid verhaal waarin zich in zwart/wit een beklemmend en duister verhaal ontplooit.

 13. Hollandse Avond (18+)

  Hollandse Avond (18+)

  Lucky The Feel Good Provider, Rijssen

  Hollandser dan dit wordt het niet. Niemand minder dan Jannes staat 28 februari op het podium in Lucky tijdens de Hollandse Avond.