De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Tegenlicht Meet up Deventer 'leven in einde der tijden'

  Fermerie, Muggeplein 9

  De 'Elvis van de cultuurtheorie' is maar één van de vele bijnamen die de Sloveense filosoof Slavoj Zižek zich inmiddels heeft verworven. Hij dankt zijn reputatie aan zijn polemische stijl en duizelingwekkende optredens, waarin hij onder meer met gebruik van de moderne beeldcultuur het moderne kapitalisme genadeloos analyseert. Dit keer staat hij centraal. Emile Nieborg, inleider van deze avond, is al langere tijd fan van Slavoj. Hij neemt ons mee in het denken en de grappen van deze denker.

 2. Mama Mia (Film)

  Mama Mia (Film)

  Parkgebouw Rijssen, Rijssen

  Het vervolg op de eerste film toont zowel de gebeurtenissen die erop volgen als deze die aan het hotel op het Grieks eiland voorafgingen.

 3. The Rod Stewart Story

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Eindelijk krijgt hij de show die hij verdient: Rod Stewart één van de grootste iconen van de rockmuziek. In ‘The Rod Stewart Story’ hoor je het verhaal en natuurlijk de muziek van de wereldster die in de jaren zeventig en tachtig een waslijst aan hits scoorde. Denk aan ‘Maggie May’, zijn grote doorbraak uit 1971, aan ‘Sailing’, ‘I Don’t Wanna Talk About’, ‘Da Ya Think I’m Sexy’ en ga zo maar door. Paul Metcalfe is een fantastische zanger die tijdens deze show met een liveband in dat heerlijke Stewart-materiaal duikt. Dansen tot je er bij neer valt!

 4. Blinded by the light

  Blinded by the light

  Kulturhus Holten, Holten

  Blinded by the Light vertelt het verhaal van een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987.

 5. Historische Lezing: Baggeren in de IJssel

  Auditorium Stadhuis, Grote Kerkhof 1

  In januari 2020 is de omgeving van het Pontje uitgebaggerd. Alle grond die daaruit kwam, is archeologisch onderzocht. In de lezing tonen archeologen Bart Vermeulen en Emile Mittendorff de werkwijze bij de baggerwerkzaamheden en het daaropvolgende zeefproces. Ook krijgt u alvast een inkijkje in de eerste resultaten van het onderzoek. De lezing wordt georganiseerd door Deventer Verhaal/Museum De Waag en Archeologie Deventer.

 6. System Crasher

  System Crasher

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Benni (9) is een wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het in geen enkel pleeggezin lang vol. Haar laatste hoop is Micha, een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé al snel te vervagen.

 7. René van Meurs

  René van Meurs

  ZINiN Theater, Nijverdal

  ls het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen?

 8. The Lighthouse

  The Lighthouse

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Twee mannen (Robert Pattinson en Willem Dafoe) beheren rond 1890 een vuurtoren op een eiland. De één zit er al tijden en de ander is net gearriveerd. Het eiland is een troosteloos stuk rots waarop niets anders te doen valt dan werken en drinken. De mannen zijn tot elkaar veroordeeld. The Lighthouse is een op stokoude camera’s gedraaid verhaal waarin zich in zwart/wit een beklemmend en duister verhaal ontplooit.