1. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Dagelijks organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 2. Van melkemmer tot melkrobot

  Van melkemmer tot melkrobot

  Museumboerderij Erve Hofman, Hellendoorn

  Museum Erve Hofman in Hellendoorn besteedt het komend seizoen bijzondere aandacht aan het melkveebedrijf onder de noemer ‘Van melkemmer tot melkrobot’.

 3. Ritje met de heideslak

  Ritje met de heideslak

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak,een electrokar,is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen.

 4. Vakantie vol verhalen

  Vakantie vol verhalen

  de BIbliotheek Raalte, Raalte

  Verhalenvertelster Annette Kiekebosch heeft zich laten inspireren door de schilderijen van bibliotheekmedewerker Ingrid de Olde. Op vier dagen in augustus vertelt Kiekebosch haar verhalen. Speciaal ter gelegenheid van Stöppelhaene is de vierde en laatste vertelronde in dialect.

 5. Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

  Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Maak samen met een gids een fietstocht en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Rond de Sallandse Heuverlug is een grote afwisseling in landschaptypes, van bos en heide tot landbouwgronden en rivieren.

 6. Roofvogelshow op woensdag

  Roofvogelshow op woensdag

  Kinderboerderij (Volkspark), Rijssen

  Iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 tot 15.00 uur vindt er een roofvogelshow plaats op het grote grasveld bij de kinderboerderij in het Volkspark te Rijssen.

 7. Creatieve Kindermiddag bij Kikajon

  Creatieve Kindermiddag bij Kikajon

  Kikajon, Nieuwstraat 60

  Elke week op de woensdag van 14:45 t/m 16:45 uur kunnen kinderen (4 - 12 jaar) én hun ouders komen tekenen, schilderen & kleien onder begeleiding van Martin Geuzendam. Heerlijk met de vingers in de klei iets maken, je eigen mooie tekening en schildering maken, samen met andere kinderen (en soms ook hun moeders en/of vaders, opa's en/of oma's) gezellig de fantasie laten gaan en creatief aan de slag in een prettige ruimte.

 8. Weet wat je eet

  Weet wat je eet

  Natuurboerderij Zorgvliet, Holten

  Ga samen met de boer door de tuin en ontdek welk heerlijk groentegerecht je vanmiddag kunt eten!

 9. Woensdagavond? BBQ-avond!

  Woensdagavond? BBQ-avond!

  Restaurant De Hazelaer, Hellendoorn

  Onbeperkt genieten van vlees, vis en vega van de grill, inclusief salades, oerbroden met kruidenboter en sauzen, friet en aardappelgarnituur.

 10. Wandeling over de heide

  Wandeling over de heide

  Parkeerplaats Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Met natuurgidsen van IVN Hellendoorn-Nijverdal maken we een wandeling over de grote stille heide van de Sallandse Heuvelrug, met aan het eind mogelijk een prachtige zonsondergang.

 11. Avondwandeling over de paarse heide

  Avondwandeling over de paarse heide

  Parkeerplaats Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Ieder jaar in augustus is het een feest om over de grote paarse heide van de Sallandse Heuvelrug te lopen. Gidsen van IVN Hellendoorn-Nijverdal nemen je mee voor een avondwandeling om van die bloeiende heide en nog veel meer te genieten.

 12. Zomerzangavonden in de Dorpskerk van Wilp

  Protestantse Kerk, Wilp.

  Evenals voorgaande jaren zijn er deze zomer weer 5 zomerzangavonden in de Protestantse Kerk van Wilp. U kunt die avonden uw eigen favoriete lied laten zingen uit een speciaal samengestelde bundel. Enkele organisten begeleiden de samenzang op het Naberorgel.

 13. Redbad

  Redbad

  ZINema, Nijverdal

  Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden.