De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Bergkerk

  Bergkerkplein 1

  Een bezoek aan Deventer is niet compleet zonder een bezoek aan deze prachtige kerk middenin in het historische Bergkwartier. De Sint-Nicolaas- of Bergkerk in Deventer is een van oorsprong Romaanse kruisbasiliek en bevindt zich op een oude rivierduin in het Bergkwartier. De kerk werd gebouwd in de jaren 1198-1209. In de 15e eeuw onderging de Bergkerk diverse verbouwingen waardoor deze een laatgotisch karakter kreeg. Tegenwoordig wordt de Bergkerk gebruikt voor exposities, bijeenkomsten en concerten.

 2. VVV Deventer open!

  VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende stadswandelingen en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen?

 3. Kerkzaal Penninckshuis

  Het Penninckshuis, Brink 89

  In de inham tussen de huizen op de Brink ligt achter het beeld van Albert Schweitzer het Penninckshuis. De gevel van het Penninckshuis met de beelden is één van de topstukken van de renaissance in Deventer en in Nederland. In het pand is een kerkzaal aanwezig, een rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. De kerkzaal met haar voortreffelijke akoestiek heeft een authentieke inrichting in neo-renaissancestijl.

 4. Margin Art and Media

  Bergkerk, Bergkerkplein 1

  Groepstentoonstelling 'Sculptures in the Garden of Eden. Part II'. Deel I was in samenwerking met Greenpeace en de hele zomer te zien op het Biesboschmuseum Eiland, buiten in de natuur. Deel II is binnen, in de Bergkerk en is sterk vanwege zijn inclusiviteit; er exposeren namelijk kunstenaars van verschillende culturele achtergronden en verschillende levels in carrière, er zijn verschillende leeftijden en uitdagingen bij betrokken. "Onder andere vanwege de schoonheid, de energie en het prachtige licht was de Bergkerk was onze eerste keus.

 5. VVV Deventer gesloten

  VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  In verband met het coronavirus hebben wij besloten de VVV winkel tijdelijk te sluiten. Via onze webwinkel kunt u bestellingen doen www.deventer.info/webwinkel. Mochten er dringende zaken zijn kunt u mailen naar: info@vvvdeventer.nl.

 6. Mini Oranje Museum

  De 3 Ridders, Pontsteeg 24

  Het Mini Oranje Museum omvat een rijke en brede verzameling objecten gerelateerd aan ons Koningshuis, zoals dat door veel Nederlanders de afgelopen eeuwen is verzameld om uiting te geven aan hun warme gevoelens voor de Oranjes. De collectie bestaat uit schitterend uniek porselein tot borduurwerkjes en meer. Het is voor veel bezoekers een feest van herkenning, herinnering en verhalen. In het museum is tevens een muurschildering uit 1549 van de feestelijke intocht van Filips II in Deventer te zien.

 7. Museum Geert Groote Huis

  Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4

  Geert Groote (1340-1384) is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Laat u meenemen naar de tijd waarin de broeders en zuster van het Gemene Leven met elkaar samenleefden. Verken bovendien virtueel de kapel die op deze plaats stond rond het jaar 1500.

 8. Etty Hillesum Centrum

  Roggestraat 3

  Een bezoek aan het Etty Hillesum Centrum is de moeite waard. Het EHC ligt op een prachtige locatie in het Bergkwartier van Deventer en is gevestigd in de oude synagoge aan de Roggestraat. In het EHC zijn tentoonstellingen te zien over de Joodse geschiedenis van Deventer en over het leven en werk van Etty Hillesum. Etty (1914-1943) schreef tijdens de tweede wereldoorlog dagboeken. Daarin verwoordde zij onder andere haar ideeën over hoe mensen die in achtergrond en qua opvattingen erg van elkaar verschillen toch goed met elkaar zouden kunnen samenleven. Het motto van het EHC is dan ook Beter samenleven. De boeken van en over Etty zijn in het centrum te koop. In het EHC zijn tal van activiteiten waaraan je kan deelnemen; lezingen, cursussen, filosofie, leeskring, wandelingen, herdenkingen. Het EHC verzorgt educatie voor basisscholen en voortgezet onderwijs, zet zich in tegen discriminatie en organiseert activiteiten die gericht zijn op de hedendaagse samenleving. Elke tweede zondag van de maand is er een Joodse wandeling vanaf 13.00 uur.

 9. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 10. Juf Roos gaat op vakantie (3+)

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube. Wegens het overweldigende succes van het eerste seizoen met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater. In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes.

 11. Een stadswandeling vol helden, schurken en sterke verhalen

  Binnenstad

  De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Marie Louise neemt je ver mee terug in de tijd en laat je de sfeer van de vroege Middeleeuwen proeven. Onder de stenen van de stad liggen de spannende, grappige en ontroerende verhalen uit die tijd nog altijd verborgen. Marie Louise tovert de stadsbewoners van lang geleden op meeslepende wijze tot leven. Slimme studenten, stokvisverkopers, valsemunters, boekenwurmen en koekenbakkers: tijdens deze StoryTrail kun je hun fantastische avonturen zelf meemaken. Ga mee en geniet van een stadswandeling die je niet snel meer zult vergeten.

 12. Voorjaarsfestijn Brink

  Voorjaarsfestijn Brink

  Stadsplein De Brink

  Tijdens dit evenement proosten wij samen op het voorjaar. Op de Brink komt een grote stretchtent te staan met een gezellig terras er omheen. De ondernemers op de Brink nodigen heel Deventer uit samen te komen proosten. Er zijn lekkere hapjes aanwezig en de gasten kunnen genieten van live muziek.

 13. Rondleiding 'BLIK. Van conserven tot kunst'

  Museum De Waag

  Rondleiding expositie BLIK. Van conserven tot kunst.Blik is een veelzijdig metaal, kent vele technische en culinaire toepassingen en is geliefd bij designers. Wat velen niet weten is dat blik één van de best te recyclen verpakkingen is. De expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ vertelt over de Nederlandse eet- en drinkcultuur en toont de vele artistieke toepassingen van blik.

 14. Rondleiding Klooster Nieuw Sion

  Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 te Diepenveen

  Ben je nieuwsgierig naar ons klooster? Naar de gebouwen en al het andere dat zich ‘binnen de muren’ bevindt? Stap dan binnen in gastvrijheid en doe mee aan onze boeiende en verrijkende rondleiding. In anderhalf uur zie en ervaar je hoe monniken leefden, baden en werkten volgens de kloosterregel Ora et Labora. Tevens maak je kennis met klooster Nieuw Sion dat op eigentijdse wijze voortgaat in het voetspoor van de monniken. De rondleiding brengt je op vele onbekende, unieke en mooie plekken. Aanmelden via website.

 15. De Johannes Passion in Bathmen

  Dorpskerk Bathmen

  Op zondag 22 maart zal Vocaal ensemble Il Cocodrile Cante in de Dorpskerk van Bathmen de Johannes Passion van J.S. Bach uitvoeren. Het koor, het Rosario Barokensemble en de solisten staan o.l.v. Jeanet Bosch, bekend van het koor Cappella Enschede dat in 2018 in Bathmen optrad. De solisten zijn Daniël Herman Mostert (Christus en basaria's), Jeroen de Vaal (Evangelist), Jan Kruisselbrink ( Pilatus) , Marjon Struik (Sopraan), Minou Tuijp ( Alt) en Jasper Dijkstra ( Tenor).

 16. Vive Aznavour! Abspoel & Bischoff

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Michael Abspoel, bekend als dé stem van het tv-programma ‘Man bijt hond’, bracht de laatste twee jaar een succesvol eerbetoon aan Jacques Brel. Hij zet dit voort met een hommage aan die andere Franstalige muzikale held uit zijn leven: Charles Aznavour, de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf.

 17. Esther de Koning, Ping-Het blauwe uur (8+)

  Theater Bouwkunde, Het Klooster 2

  Ping woont samen met haar opa en oma op het eiland. Pings vader is zoek en haar moeder woont in Mexico met haar nieuwe man. Ping gaat vaak naar het strand, al voordat de zon opkomt. Het blauwe uur noemen ze dat. Ze wacht op haar vader. Is hij de zee ingelopen en woont hij nu bij de alienetjes? Wat betekenen die mysterieuze boodschappen die hij stuurt? Het duurt Ping allemaal te lang en ze besluit om zelf op zoek te gaan. Ze ontmoet de geheimzinnige strandjutter Ismaël die het strand af struint, op zoek naar schatten. En een pratende, stelende meeuw…

 18. Russisch-Orthodoxe klanken in de vastentijd

  Russisch-Orthodoxe klanken in de vastentijd

  Lebuinuskerk, Deventer

  De Lebuïnuskerk in Deventer staat zondag 22 maart in het teken van Russisch-Orthodoxe muziek voor de vastentijd. Het kamerkoor Oktoich onder leiding van Aliona Ovsiannikova zingt dan onder meer werken uit de 20e eeuw. Het concert begint om 15:30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 12,50.

 19. Juf Roos gaat op vakantie (3+)

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

  Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube. Wegens het overweldigende succes van het eerste seizoen met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater. In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes.

 20. COC ZondagMiddagSalon

  De Fermerie, Muggeplein 9

  Er is het weer ZondagMiddagSalon! Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke kerstsfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

 21. Koorvesper met Engelse kathedrale muziek uit de 17e eeuw.

  Koorvesper met Engelse kathedrale muziek uit de 17e eeuw.

  Klooster Nieuw Sion, Diepenveen

  Het Oost-Nederlands Barokconsort olv Jan Kleinbussink kleurt de maandelijkse koorvesper in Klooster Nieuw Sion met Engelse kathedrale koormuziek uit de 17-eeuw, met onder andere muziek van Tomkins, Purcell en Boyce. Het ONBC heeft de jaren een aantal bijzondere projecten uitgevoerd, waarbij de muzikale kwaliteit van de uitgevoerde muziek uitstekend te noemen is.