De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Lammert Kamphuis

  Lammert Kamphuis

  Kulturhus Holten, Holten

  Lammert Kamphuis – o.a. hoofddocent aan The School of Life – zet je aan het denken met zijn filosofische kijk op het alledaagse. Op een ontspannen ma­nier gaat hij met je in gesprek over de grote vragen van het leven en daagt hij je uit om anders te leren kijken naar jezelf en je situatie.

 2. Historische Lezing IJsselvondsten

  Historische Lezing IJsselvondsten

  Auditorium Stadhuis, Grote Kerkhof 1

  Elke derde donderdag van de maand worden er historische lezingen gegeven in het Auditorium van het Stadhuis. In de lezingen staat de geschiedenis van Deventer staat centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema, bijvoorbeeld een recente archeologische opgraving, een nieuw verworven aanwinst voor de erfgoedcollectie of een tentoonstelling in Museum De Waag. De eerst volgende lezing vindt plaats op 19 september en staat in het teken van recente IJsselvondsten.

 3. Muziek onder de Trap

  Muziek onder de Trap

  Violiste Anima van Malssen opent het nieuwe seizoen van Muziek onder de Trap. Zij wordt begeleid door pianist Alfred Snel. Het concert vindt plaats in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, onder de trap bij de foyer van het ZINiN Theater.

 4. Downton Abbey

  Downton Abbey

  Filmhuis De Keizer,

  Met de bekende acteurs uit de populaire Britse televisieserie over de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel. In deze film zie je hoe ze zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen. Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie. Geregisseerd door Michael Engler. De serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

 5. Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Zwembad het Ravijn, Nijverdal

  Muziektheatervoorstelling ‘Reuring in ’t Reggedal’ is een project voor, door, over en op Nijverdal. De buitenlocatie van Het Ravijn hult zich tussen 12 en 22 september in een prachtig verhaal over ons geliefde dorp.

 6. Dolor y Gloria

  Dolor y Gloria

  Filmhuis De Keizer,

  De nieuwe film van Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver) waarin een regisseur terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Salvador Mallo heeft al jaren geen film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang.

 7. West King String Band

  West King String Band

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  Geïnspireerd door een breed scala aan muzikale genres, variërend van rock 'n' roll, funk en old country tot traditionele en moderne bluegrass, verwerken ze hun invloeden tot een origineel, uniek en divers geluid.