De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 2. StoryTrail stadswandeling Deventer vol sagen en legenden

  Binnenstad

  Wandelend door de mooie binnenstad komt u terecht in een wereld vol fantastische sagen en legenden. Samen met verteller Marie Louise ontdekt u het geleerde Deventer van Geert Groote en Erasmus. Het ondernemende Deventer van kooplieden en koekenbakkers. Maar ook het duistere Deventer van woeste soldaten en valsemunters. Hoe al die tegenpolen het met elkaar uithielden in één stad? U beleeft het tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.

 3. Jubelend jubileren: Euterpe 150 jaar

  Jubelend jubileren: Euterpe 150 jaar

  Lebuïnuskerk

  Jubelend jubileren: Euterpe 150 jaar. M.A. Charpentier – Te Deum, A. Vivaldi – Gloria, G.F. Handel – Dettingen Te Deum. Solisten: Sopraan: Hilde van Ruymbeke Mezzo sopraan: Baukje Toren Alt: Elsbeth Gerritsen Tenor: Jeroen de Vaal Bas: Daniël Hermán Mostert Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Jan Kruisselbrink

 4. Taste of Jazz

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  De blinde Siebenhaar is de enige muzikant die tegelijkertijd op piano én accordeon kan spelen, iets wat een geheel nieuw palet aan mogelijkheden biedt voor arrangementen en improvisatie. Het trio wisselt ingetogen nummers met bijna ademende geluiden af met volumineuze en expressieve stukken. Het programma is daarbij geïnspireerd door wereldmuziek uit verschillende culturen via originele composities tot interpretaties van stukken van de grote accordeonist Richard Galliano of de gitarist John Scofield.

 5. Western Stars

  Western Stars

  ZINema, Nijverdal

  Warner Bros. Pictures Nederland brengt de filmversie van Western Stars, het nieuwste album van Bruce Springsteen, eenmalig in de bioscoop op zondag 17 november 2019. De voorverkoop start op de 70ste verjaardag van ‘The Boss’, maandag 23 september 2019, via de reguliere voorverkoopadressen.

 6. Mylou&Dorine: Waagstukken

  Theater Bouwkunde, Klooster 2-4

  Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.

 7. Arts in Cinema: Gauguin in Tahiti

  Arts in Cinema: Gauguin in Tahiti

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Van Tahiti naar de Marquesas-eilanden: een reis op zoek naar het verloren paradijs, van de plaatsen die Gauguin koos als zijn thuisland tot aan de Amerikaanse musea waar zijn grootste meesterwerken worden bewaard. The Metropolitan in New York, the Chicago Art Instituut, de National Gallery in Washington en het Museum of Fine Arts in Boston, op zoek naar het verhaal dat behoort tot een mythe.

 8. Wat is dan liefde

  Wat is dan liefde

  ZINema, Nijverdal

  In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering.

 9. Villagers + Robin Kester

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  De Ierse indiefolkband Villagers is de band van singer-songwriter Conor O’Brien, een man met een opmerkelijk talent voor het schrijven van introspectieve liedjes.

 10. Sorry We Missed You

  Sorry We Missed You

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). Ricky en Abby worstelen sinds de economische crisis om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Hij least een bus en gaat als ZZP-er aan de slag als pakketbezorger.