De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Benefilm: Green Book

  Filmhuis de Keizer

  Voor een goed doel in je bioscoopstoel. Voorstelling georganiseerd door Rotaract, inclusief 1 kopje koffie of thee en een huisgemaakte lunch verzorgd door Rotaract i.s.m Happy Tosti na afloop van de film. Dit is de allerlaatste keer dat Green Book bij ons te zien zal zijn, dus mis hem niet! Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist; die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

 2. Three Identical Strangers

  Filmhuis de Keizer

  Première. Documentaire over een verbazingwekkend waargebeurd verhaal. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen en door drie verschillende families geadopteerd maar door een bizar toeval 19 jaar later weer herenigd.

 3. Deventer Doctalks - Tom Fassaert

  Deventer Doctalks - Tom Fassaert

  Kunstenlab, Havenplein 20,

  Tijdens de Doctalks avonden nodigen we een bekende documentairemaker uit op het Kunstenlab-podium. Via korte filmfragmenten haken we in op het werk van onze gast en krijgen we zo een kijkje binnen het maakproces van een documentaire. Vanavond Tom Fassaert maker van A family Affair, De Engel van Doel.

 4. Historische lezing 'Gluren bij de Buren'

  Auditorium Stadhuis, Grote Kerkhof 1

  Recent archeologisch onderzoek in Zutphen en Zwolle' in het Auditorium van het Stadhuis. Deze avond vertellen Davy Kastelein (archeoloog bij de gemeente Zutphen en regioarcheoloog voor de regio Achterhoek) en Michael Klomp (archeoloog bij de gemeente Zwolle) over recent archeologisch onderzoek in hun werkgebieden.

 5. Kom hier dat ik u kus

  Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug

  ‘Kom hier dat ik u kus’ is de tweede roman van Griet Op de Beeck, die binnen een week na verschijning een bestseller werd. Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu Op de Beecks tweede roman ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck, die binnen een week na verschijning een bestseller werd, ook te zien in de Deventer Schouwburg.

 6. Ayka

  Filmhuis de Keizer

  Ayka, een illegaal in Moskou verblijvende Kirgizische vrouw, is net bevallen. Ze heeft geen baan, schulden die ze moet betalen en geen eigen verblijf. Maar ze is oersterk en heeft alles over om haar kind en zichzelf een toekomst te geven.

 7. Dolf Jansen

  Dolf Jansen

  ZINiN Theater, Nijverdal

  Dolf Jansen is na 26 jaar een volstrekt uniek fenomeen in het Nederlandse cabaretlandschap. Uitblinkend in rake observaties, sublieme grappen en briljante improvisaties.

 8. Drie avonden Iñárritu in de Lebuinuskerk

  Lebuinuskerk, Grote Kerkhof

  Drie films, drie avonden, één regisseur. De vijfde editie van Film in de Lebuinus is volledig gewijd aan het werk van Alejandro González Iñárritu. Op 14, 15, en 16 mei vertoont cultuurplatform Vondst zijn eerste drie films op het grote doek, in de Lebuinuskerk. Alejandro González Iñárritu is de maker van bekroonde titels als ‘Babel’, ‘Biutiful’, ‘Birdman’ en ‘The Revenant’. Tevens was zijn virtual reality-installatie Carne y Arena vorig jaar in het Amsterdamse Eye Filmmuseum te zien.

 9. Wild Rose

  Filmhuis de Keizer

  Rose-Lynn droomt er haar hele leven al van om naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen.