De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Spelen op de Brink

  Brink

  Spelen op de Brink is uniek in haar soort. Midden op het mooiste plein van Nederland: de Brink in Deventer, zorgen wij twee keer per week voor een plek waar kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar veilig kunnen spelen. Onder toeziend oog van ouders én vrijwilligers kunnen de kinderen zich twee uur lang vermaken met speelgoed dat zij niet vaak meer tegenkomen. We hebben vliegende Hollanders, hoepels, skelters, hoge bi’s, diabolo’s en nog heel veel meer oud-Hollands & modern speelgoed. In de periode van eind april tot en met september toveren onze vrijwilligers iedere woensdag en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur de Brink om tot levendige speelplaats. Kom het zelf beleven!

 2. Raalte in de smaak

  Raalte in de smaak

  Waar vind je een festival dat alle zintuigen weet te prikkelen? Nou, in Raalte dus! In het nieuwe festival ‘In de Smaak’ komen alle zintuigen (tastzin, reukvermogen, gehoor, smaakpapillen en ogen) bij elkaar.

 3. Speelgoedmuseum: Sprookjes met de toverlantaarn

  Speelgoedmuseum: Sprookjes met de toverlantaarn

  Speelgoedmuseum Deventer, Deventer

  Luister en kijk naar sprookjes door een magische toverlantaarn! Het magische licht van de toverlantaarn wekt antieke beschilderde glasplaten tot leven. We vertellen er prachtige sprookjesverhalen bij. Deze voorstelling is een unieke belevenis voor jong en oud. De gehele dag 50% korting op een entreeticket.

 4. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 5. Klassiek: Duo Da Vai

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Dit duo bestaat uit Yaroslav Kolpakov (piano) en Marnix Verberne (altviool) Ze leerden elkaar kennen op het conservatorium en al snel was er een zowel muzikale als vriendschappelijke band. Sindsdien werken ze intensief samen. In hun repertoire ligt het accent op romantische en 20e-eeuwse muziek. De titel van het programma is "1919/2019". In dit programma spelen ze stukken, die 100 jaar geleden zijn gecomponeerd. Dit zijn drie meesterwerken: R. Clarke: Sonata voor altviool en piano, E. Bloch: Suite 1919 en P. Hindemith: Sonata voor altviool en piano op.11 no.4.

 6. De Dames van Adel

  Muziekkoepel Nering Bögel, Worp

  De Dames van Adel brengen driestemmige versies van pareltjes uit de popmuziek, begeleid door akoestische gitaar en bas. De band ontstond vanuit hun liefde voor meerstemmige zang en de wens om mooie popnummers op een originele manier ten gehore te brengen. Zangeressen Martine, Marion en Nadine switchen daarbij moeiteloos van solo- naar achtergrondzang en van de 1e, naar de 2e of 3e stem. Daarbij worden zij begeleid door gitarist Edwin en bassist Anne. Het resultaat is een warm akoestisch geluid, waarmee nummers van onder andere Crosby, Stills & Nash, ABBA, Krezip, The Pointer Sisters en Waylon worden gebracht. Ook is er ruimte voor hedendaagse hits én een klein beetje nostalgie uit de jaren '50. Gekleed in hun kenmerkende jurkjes nodigen de Dames u van harte uit om te komen luisteren en genieten.

 7. Deventer Literair met MURAT ISIK

  Oude Mariakerk (Ingang naast Rest. Het Arsenaal)

  Murat Isik (Izmir 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist.. In 2017 verscheen zijn roman Wees Onzichtbaar, een sterk autobiografische roman, waarmee hij de Libris Literatuurprijs won. Daarna schreef hij het Boekenweek essay 2019, Mijn moeders strijd, een ode aan zijn moeder.

 8. Zwerver / vd Weide / Hadow / Lucifora

  De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151

  De Perifeer haalt speciaal voor jullie weer een aantal topmuzikanten uit de Amsterdamse improv / jazz scene naar Deventer. Een niet alledaags vrij opererend trio, bestaande uit Henk Zwerver, Raoul van der Weide en George Hadow, speelt in De Perifeer samen met trombonist Salvoandrea Lucifora.

 9. Taste of jazz

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Op zondag 15 september start er weer een gloednieuw seizoen van de concertreeks Taste of Jazz in de bibliotheek Deventer, elke de derde zondag van de maand. Die zondag treedt daar het Ramon Valle Trio op van de Cubaans-Nederlandse Pianist.

 10. Reijseger Fraanje Sylla, Count till zen

  Theater Bouwkunde, Klooster 2

  Concertbezoek, je moet er soms een masochist voor zijn. Of is het normaal om je vrijwillig een dolk in het hart te laten planten? Als het gebeurt door het trio Ernst Reijseger (cello), Harmen Fraanje (piano) en Mola Sylla (zang en multi-instrumentalist), gelden andere regels, want het gaat om zo’n gulle, genereuze schoonheid dat je er onmogelijk onbewogen naar kan luisteren.

 11. Playmobil De Film (NL)

  Playmobil De Film (NL)

  ZINema, Nijverdal

  Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven.

 12. Celle que vous croyez

  Celle que vous croyez

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Celle que vous croyez is een spannend Frans drama, waarin vijftiger Claire zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

 13. Blinded by the Light

  Blinded by the Light

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

 14. Monos

  Monos

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Een groep tienerguerrillastrijders in de bergen van de Amazone bewaken een Amerikaanse gijzelaar en een koe die Shakira heet. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met drinken, feesten en met hun wapens spelen. Na een rampzalige gebeurtenis speelt de gijzelaar de soldaten tegen elkaar uit in een poging te ontsnappen.

 15. The Lion King(OV)

  The Lion King(OV)

  ZINema, Nijverdal

  In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus.

 16. Downtown Abbey

  Downtown Abbey

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Met de bekende acteurs uit de populaire Britse televisieserie over de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel. In deze film zie je hoe ze zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen. Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie. Geregisseerd door Michael Engler. De serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

 17. Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Zwembad het Ravijn, Nijverdal

  Muziektheatervoorstelling ‘Reuring in ’t Reggedal’ is een project voor, door, over en op Nijverdal. De buitenlocatie van Het Ravijn hult zich tussen 12 en 22 september in een prachtig verhaal over ons geliefde dorp.

 18. Miles Davis: Birth of the Cool

  Miles Davis: Birth of the Cool

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Een fascinerende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw: Miles Davis. Hij was een creatieve genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. Hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika en raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek was, zo vol en dramatisch was zijn leven. Miles Davis leefde zoals hij zijn creativiteit exploreerde. Hij verkende elke uithoek, experimenteerde en wisselde net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Velen van hen werkten vol overgave mee aan deze film, wat een unieke inkijk geeft in zijn leven.

 19. Nacht van Goud

  diverse locaties binnenstad

  Op 15 bijzondere locaties in de binnenstad van Deventer worden bezoekers getrakteerd op maar liefst 60 intieme voorstellingen. Vanaf 21.00 uur openen 14 erfgoedlocaties hun kelders, zolders en hoekjes. Op de buitenlocatie Walstraat/Brink zijn ook optredens te zien. Gedurende de avond vinden op elke plek vier voorstellingen plaats waardoor er de mogelijkheid is meerdere voorstellingen na elkaar te bezoeken. Exclusieve voorstellingen van dans, verhalen, muziek en theater voeren de boventoon op deze intieme locaties. Een unieke ervaring voor publiek en artiest!