De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 2. Open Monumentendag: Korenlint

  Open Monumentendag: Korenlint

  Diverse locaties, zie website

  12 Deventer koren treden op in 12 open monumenten. De amateurkoren en vocale ensembles trekken van de ene naar de andere markante erfgoedlocatie in de binnenstad. Elk koor treedt op in 3 verschillende locaties en de optredens duren 30 minuten. Korenlint geeft een muzikale dimensie aan het thema ‘plekken van plezier’.

 3. Lammie's liefde voor naald en draad

  Lammie's liefde voor naald en draad

  Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

  Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

 4. Stadswandeling Rijssen

  Stadswandeling Rijssen

  Brasserie Uit, Rijssen

  Het Stadsgidsengilde van het Rijssens Museum gaat officieel van start met stadswandelingen door het centrum van Rijssen.

 5. Super Minecraft Event

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Ben jij een echte Minecraft-fan? En wil je graag samen met anderen een paar uurtjes in onze prachtige Bibliotheek aan de Stromarkt vertoeven en Minecraften? Schrijf je dan snel in voor de Minecraft Challenge op zaterdag 14 september. Samen met andere bouwers ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld. Aanmelden via: www.bibliotheekdeventer.nl/minecraft

 6. Raalte in de smaak

  Raalte in de smaak

  Waar vind je een festival dat alle zintuigen weet te prikkelen? Nou, in Raalte dus! In het nieuwe festival ‘In de Smaak’ komen alle zintuigen (tastzin, reukvermogen, gehoor, smaakpapillen en ogen) bij elkaar.

 7. Minecraft speurtocht

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Er zijn 30 plekken, vol is vol. Kom op 14 september (Open Monumentendag) naar de Bibliotheek om een speurtocht te spelen in de virtuele versie van onze Hanzestad!

 8. Robotlab

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Workshop voor kinderen van 10 - 14 jaar. Maak kennis met de 3D-printer, de lasersnijder en de vinylplotter en werk zo aan je eigen Fablab diploma.

 9. Coderdojo

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Tussen de 7 en 17 jaar? Kom leren programmeren in Scratch of een ander programma.

 10. Speelgoedmuseum: Sprookjes met de toverlantaarn

  Speelgoedmuseum: Sprookjes met de toverlantaarn

  Speelgoedmuseum Deventer, Deventer

  Luister en kijk naar sprookjes door een magische toverlantaarn! Het magische licht van de toverlantaarn wekt antieke beschilderde glasplaten tot leven. We vertellen er prachtige sprookjesverhalen bij. Deze voorstelling is een unieke belevenis voor jong en oud. De gehele dag 50% korting op een entreeticket.

 11. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 12. Concert Brusselzaal

  Concert Brusselzaal

  Brusselzaal van het gemeentehuis Rijssen-Holten, Rijssen

  Op Monumentendag organiseert Stichting Stadsmuziek Rijssen vanmiddag een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Twee conservatoriumstudenten geven een concert met een verrassend programma op klarinet en piano!

 13. DAVO Bierproeverij

  DAVO Bierproeverij

  Stadsbrouwerij Deventer, Sluisstraat 6

  In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16:00 uur en om 17:30 uur meedoen met een proeverij van 3 verschillende DAVO bieren. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis, de verschillende biertypen en we gaan natuurlijk proeven. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Meld je nu aan! Vanaf 10 personen ook op andere dagen en tijden mogelijk. Graag reserveren.

 14. Once Upon a Time in Hollywood

  Once Upon a Time in Hollywood

  Filmhuis De Keizer,

  Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

 15. Diego Maradona

  Diego Maradona

  Filmhuis De Keizer,

  Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

 16. Dag zon, hallo maan

  Dag zon, hallo maan

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Deze activiteit organiseert Staatsbosbeheer samen met de Sterrenwacht Hellendoorn.

 17. Downtown Abbey

  Downtown Abbey

  Filmhuis De Keizer,

  Met de bekende acteurs uit de populaire Britse televisieserie over de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel. In deze film zie je hoe ze zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen. Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie. Geregisseerd door Michael Engler. De serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

 18. Celle que vous croyez

  Celle que vous croyez

  Filmhuis De Keizer,

  Celle que vous croyez is een spannend Frans drama, waarin vijftiger Claire zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

 19. Nits

  Nits

  Openluchttheater Nijverdal, Nijverdal

  Nits is een van de grootste bands uit de vaderlandse popgeschiedenis en is in uitstekende fysieke en creatieve toestand. De mannen scoorden in de jaren tachtig internationale hits met nummers als ‘In The Dutch Mountains’, ‘J.O.S.Days’ en ‘Nescio’.

 20. Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Muziektheater Reuring in 't Reggedal

  Zwembad het Ravijn, Nijverdal

  Muziektheatervoorstelling ‘Reuring in ’t Reggedal’ is een project voor, door, over en op Nijverdal. De buitenlocatie van Het Ravijn hult zich tussen 12 en 22 september in een prachtig verhaal over ons geliefde dorp.

 21. Theatergroep Flint, Zwervershart

  Theater Bouwkunde, Klooster 2

  Zwervershart is een literaire muziek voorstelling met venijnige en ontroerende poëzie uit alle windstreken. Door het grommend orkest van drie lage strijkers komen hartstochtelijk gezongen teksten van diverse poëten tot leven. Het befaamde zwerversbloed van de dichter Slauerhoff vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron. Ga mee op wereldreis en ontdek ‘s werelds schoonste poëzie!

 22. Stadsmest: Waartoe is het mest?

  Brink

  Tijdens Open Monumentendag staan er 4 kassen op de Brink naast de Waag. In één van de kassen worden archeologische vondsten gepresenteerd. In de andere 3 kassen realiseren kunstenaars, Floor Coolsma, Matthias König en Lobke Meekes, elk een tijdelijk kunstwerk. De Kunstenaars gebruiken de historische informatie en de hedendaagse context als uitgangspunt voor hun installatie in de kas. Het afval van de oude jaarmarkten staat centraal, maar met een link naar het nu.