Speelgoed van vroeger tot nu!

Aanvang
Locatie
Speelgoedmuseum Deventer, Deventer

In het Speelgoedmuseum Deventer heb je volop speelplezier en veel herkenning bij het zien van het favoriete speelgoed uit je jeugd.

Paardentram

Aanvang
Locatie
Voor Talamini

Beleef de stad en de omgeving eens op een andere wijze! Nostalgische rondrit per paardentram in de binnenstad van Deventer. Opstappen voor ijssalon Talamini. 12:00 uur - 12:45 uur - 13:30 uur - 14:15 uur - 15:00 uur - 15:45 uur

tentoonstelling Hans van Duijn & Trijnie Mohlmann

Aanvang

Hans van Duyn voelt zich sterk verbonden met de zee en de duinen. De kracht en de kwetsbaarheid van de natuur is in al zijn werken terug te vinden. Een andere inspiratie bron wordt gevormd door de indrukken van reizen die als een echo in zijn werk terug komen. Al werkend kom hij terug bij de kern van zijn herinneringen. Trijnie Mohlmann giet sinds 1998 massieve glasbeelden d.m.v. de heet glastechniek Sandcasting. De massieve glasbeelden worden direct gegoten in zand.

Molens van Deventer. Eeuwen Duurzaam Draaien.

Aanvang
Locatie
Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14

Voor wie meer wil weten over de ontstaansgeschiedenis van de molens in en om Deventer is er de tentoonstelling ‘Molens van Deventer. Eeuwen Duurzaam Draaien’. In beeld en kaartmateriaal toont Architectuurcentrum Rondeel de opkomst, teloorgang, wederopbouw, veranderende stadsgezichten en locaties van molens in en rondom Deventer vanaf 1200 tot heden met een schaalmodel van de Bolwerksmolen gemaakt door Molenaar Hans Toet.

Rottigheid & Mooiigheid

Aanvang
Locatie
Kunstenlab, Havenplein 20

Muziek en de nacht zijn onafscheidelijk verbonden met het werk van Jonas Ohlsson. Hij werkt vaak ’s nachts zodat hij ongestoord in een soort trance of roes kan komen en zijn gedachten en ervaringen van de dag op directe en intuïtieve wijze op papier kan vertalen. Samen met collega-kunstenaars en muzikanten realiseert hij deze tentoonstelling met installaties van Bert Jacobs, die met zijn manier van werken het absurde en overtolligheid probeert te visualiseren en te materialiseren. Raquel van Haver combineert de traditie van de schilderkunst met hedendaagse thema’s als de zoektocht naar identiteit , religie, waarden en ervaring. Marcel van der Berg toont rauwe en directe schilderijen.

Exposite Oud Speelgoed

Aanvang
Locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

Een grote verzameling historisch speelgoed wordt geëxposeerd. De verzameling dateert van voor de tweede wereldoorlog tot zo ongeveer de jaren zestig. Het grootste deel komt uit de collectie van de familie Beckers uit Goor.

Moeders Mooiste

Bonte parade van streekdrachten en burgermode

Aanvang
Locatie
Museumboerderij Erve Hofman, Hellendoorn

Deze zomer wordt er in het regionale streekdrachtenmuseum Erve Hofman in Hellendoorn een bijzondere tentoonstelling gehouden van streekdrachten en burgerkleding. Onder de titel Moeders mooiste is er een bonte parade te zien van kleding, gedragen door kinderen en hun ouders uit de periode 1850-1950.

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

Rij eens een ritje mee!

Aanvang
Locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen.

Stadswandeling Deventer

Aanvang
Locatie
Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

Dagelijks (m.u.v. maandag) organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

Wildpluk-wandeling

Aanvang
Locatie
Kruidenhuis De Vlo - De moestuin, Rijssen

Onder leiding van Francine van Rossem, boerin van Kruidenhuis De Vlo, maakt u een wandeling van circa 1-2 uur in de omgeving om speciale eetbare planten en geneeskrachtige kruiden te plukken.

Bride Flight

Aanvang
Locatie
Humanitas, ’t Proathuus, Radboudlaan 1

Drie jonge vrouwen en een jonge man reizen mee met een KLM-toestel dat meedoet aan de luchtrace in 1953 van Londen naar Nieuw-Zeeland. Ada, Marjorie, Esther en Frank hebben alle schepen achter zich verbrand in Nederland en gaan op zoek naar een nieuwe toekomst aan de andere kant van de wereld. Gedurende een aantal jaar zullen ze elkaar steeds weer tegen het lijf lopen.

Wind River

Aanvang
Locatie
Filmhuis De Keizer, Deventer

In de bergen van Wyoming, in het indianenreservaat Wind River is jachtopziener Cory Lambert de enige vertegenwoordiger van de staat. Het leven in dit barre reservaat staat ineens volkomen op zijn kop als Lambert in de sneeuw het levenloze lichaam van een Indiaans meisje vindt.

The Beguiled

Aanvang
Locatie
Filmhuis De Keizer, Deventer

Een beklemmende thriller gebaseerd op het boek van Thomas Cullinan. Speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag dat ze een gewonde Noordelijke soldaat aantreffen.

Operatie IJssellinie

Ontdek het geheim dat nooit mocht uitkomen…

Aanvang
Locatie
Landgoed De Haere, Olst

Operatie IJssellinie vertelt een van de best bewaarde geheimen van Nederland; de verdedigingslinie die in de jaren 50/60 het westelijk deel van Nederland moest beschermen tegen de opmars van de Sovjets. Door het oostelijk deel onder water te zetten...

Maudie

Aanvang
Locatie
Filmhuis De Keizer, Deventer

Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis en haar man Everett. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende schilder.