De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Deventer, Stad van de IJssel

  Deventer, Stad van de IJssel

  Museum De Waag, Brink 56

  Maak een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. De IJssel is bepalend voor het aanzicht van Deventer. Daarom staat deze ook centraal in Museum De Waag.

 2. Vertellen met Kunst

  Vertellen met Kunst

  Expositie locatie: Smedenstraat 66-68 in Deventer, 7411RE

  Overzichtsexpositie van Fred Bruce met schilderijen, beelden en gedichten. (vertellen met verf, tastbaar vertellen en vertellen met woorden)

 3. Welkom bij de Athenaeumbibliotheek

  Klooster 12

  De Athenaeumbibliotheek is onderdeel van de Bibliotheek Deventer, maar bevindt zich op de locatie Klooster 12. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn, gesticht in 1560. Graag vertellen we u meer over onze geschiedenis en bijzondere collecties! Veel boeken van de Athenaeumbibliotheek zijn te leen. Toch zijn er, gezien het speciale karakter van de collectie, ook uitzonderingen. Onvervangbare, unieke materialen worden niet uitgeleend. Denk daarbij aan kostbare en kwetsbare uitgaven. Ook materialen van voor het jaar 1900 kunt u niet lenen. Tijdschriften en de naslagwerken uit de studiezaal zijn alleen ter inzage in de bibliotheek. Voor alle overige uitgaven geldt ook dat u ze mag inzien in de bibliotheek. Wilt u echter materialen uit onze kluis komen bekijken, dan verzoeken wij u daarvoor vooraf een afspraak te maken.

 4. Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan in de Heideslak en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden door dit uitgestrekte natuurgebied.

 5. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 6. Lammie's liefde voor naald en draad

  Lammie's liefde voor naald en draad

  Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

  Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

 7. Bezige handen

  Wezenland 18

  Breien, haken, knutselen en schilderen het kan allemaal in deze groep. Het gaat vooral om gezelligheid en ontmoeting in een fijne sfeer.

 8. Bridge

  Bredenhorst 173

  Onze bridgegroep bestaat uit semi-gevorderden die bridgen voor de gezelligheid maar ook wel wat meer willen leren. Er is ruimte voor nieuwe leden.

 9. Ga mee op Reis: Trans Siberië

  't Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Het was een droom die Aly Wagenvoorde en haar man Cees uiteindelijk niet konden weerstaan: Reizen over de Trans Siberische spoorlijn door het immense Russische rijk. Een reis van de hoofdstad Moskou naar Vladivostok in het verre zuidoosten. In hun geval werd het naar Mongolië, om te eindigen in Beijing in China. Een tocht langs grote steden en kleine dorpjes. Met de beroemde eindeloze berkenbossen en enorme meren en rivieren. Het werd ook - en is nog steeds - een tocht door het verleden en het heden van het grootste land ter wereld. Zo kwamen ze eveneens terecht in landen als Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. Landen, die ook allemaal tot het Russische Rijk en/of de Sovjet-Unie hebben behoord.

 10. Yuli

  Filmhuis de Keizer

  De regisseur Icíar Bollaín presenteert het verhaal van de Cubaanse danser Carlos Acosta, een legende in de danswereld en de eerste donkere danser die enkele van de beroemdste balletrollen speelt. Een danser die niet wilde dansen. Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba.

 11. The Biggest Little Farm

  Filmhuis de Keizer

  The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.