De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Haarlerbergloop 30 km Trail

  Haarlerbergloop 30 km Trail

  Molenweg

  Een zware trail over de toppen van de Sallandse Heuvelrug. Een uitdaging voor elke duurloper. Start bij Dorpshuis Cultura aan de Molenweg in Haarle."

 2. Pakje Kunst in Diepenveen

  Bibliotheek Diepenveen

  In het Kulturhus in Diepenveen is om 12.00 uur de officiële opening van Pakje Kunst® door schrijver en presentator Özcan Akyol.

 3. Etty Hillesum Centrum

  Roggestraat 3

  Etty Hillesum beschreef in haar dagboeken haar ideeën over hoe mensen die in achtergrond en qua opvattingen erg van elkaar verschillen toch goed met elkaar zouden kunnen samenleven. Dit ideaalbeeld van Etty vormt een van de twee uitgangspunten voor het werk van het EHC. Een tweede belangrijke motivatie voor het EHC om haar werk te doen is de vervolging van de joodse gemeenschap in Deventer.

 4. Instruments Make Play

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Na het succes van twee jaar geleden, staat er dit jaar opnieuw een door De Perifeer gecureerde Instruments Make Play expo op het programma in Kunstenlab. Met oa. een installatie en lezing van Cathy van Eck, een kersverse performance en installatie van Paper Ensemble, en nieuwe ReFunct Media & ReFunct Modular installaties van Benjamin Gaulon, Tom Verbruggen (TokTek), Gijs Gieskes en Karl Klomp.

 5. The Prompter

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Kunstenaar Quinten Dierick toont fragiele tekeningen en grafiek in de projectruimte en Kunstenlabsteeg. Zijn fragiele tekeningen zijn poëtisch en hebben associaties met muzikale elementen zoals notaties, ritmes en klankkleuren. Zijn soms zeer systematisch ogende tekeningen bevatten slechts een handvol regels, de rest is ‘gezang’. Het fragiele werk lijkt te zweven. De lange, bijna Japans aandoende tekeningen zijn onderdelen van een totaalinstallatie die hij op dit moment ontwikkelt

 6. Troostmiddag

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Het Netwerk Palliatieve Zorg Salland organiseert een middag over 'Troost'. Er is een informatiemarkt en een afwisselend programma met activiteiten voor volwassenen en kinderen.

 7. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 8. OpenLab

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Elke woensdag en zaterdag - OpenLab. Entree: gebruik apparaten gratis, materialen tegen kostprijs. Zelf aan de slag met de 3D-printer, de lasersnijder of de vinylplotter.

 9. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 10. Popronde Deventer 2019

  Gehele Binnenstad

  Zaterdag 9 November 2019 - Popronde Deventer. Het grootste rondreizend muziekfestival van Nederland vindt plaats in de gehele binnenstad en is helemaal gratis!

 11. CoderDojo

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud? Kom dan naar de Bibliotheek en leer gratis programmeren in Scratch of een ander programma.

 12. Wereldmuziek: Van Verre

  t' Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  De muzikanten van de groep Van Verre spelen wereldmuziek. Vol passie nemen ze je mee op een muzikale reis langs Ierse kroegen, Bretonse dorpsfeesten, Jiddische bruiloften en het Amerikaanse country leven. Elk optreden is een feest met een afwisselend repertoire vol vrolijke jigs, meeslepende klezmer traditionals, meerstemmige zang en opzwepende balfolk in verrassende zelfgemaakte arrangementen.

 13. DAVO Bierproeverij

  DAVO Bierproeverij

  Stadsbrouwerij Deventer, Sluisstraat 6

  In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16:00 uur en om 17:30 uur meedoen met een proeverij van 3 verschillende DAVO bieren. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis, de verschillende biertypen en we gaan natuurlijk proeven. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Meld je nu aan! Vanaf 10 personen ook op andere dagen en tijden mogelijk. Graag reserveren.

 14. The Interpreter

  The Interpreter

  Filmhuis De Keizer,

  De 80-jarige tolk Ali reist naar Wenen op zoek naar de voormalige Nazi-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de oud-docent en bon vivant Georg. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid en een tragi-komische roadmovie volgt.

 15. Official secrets

  Official secrets

  Filmhuis De Keizer,

  In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

 16. A Tale of Three Sisters

  A Tale of Three Sisters

  Filmhuis De Keizer,

  A Tale Of Three Sisters van de Turkse regisseur Emin Alper gaat over drie zussen uit een arm dorp in Centraal Anatolië. De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding. Maar nu zijn ze terug en zoekt hun vader, te arm om ze te onderhouden, naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

 17. Amazing Grace

  Amazing Grace

  Filmhuis De Keizer,

  Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in januari 1972.

 18. Nasrdin Dchar

  Nasrdin Dchar

  Parkgebouw Rijssen, Rijssen

  Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

 19. Najaarsconcert Deventer Kamerorkest ‘Van Bach tot Bruch’

  Penninckshuis, Brink 89

  Barok en Romantiek. Van rijkversierde melodieën en swingende ritmes tot ingewikkelde harmonieën en toenemende chromatiek. Van Bach tot Bruch. Het komt allemaal voorbij in het najaarsconcert van het Deventer Kamerorkest. De verschillende muziekstukken waren ieder op hun eigen manier een uitdaging voor het orkest. Van Bach’s werken is bekend dat je daarop hard moet studeren. Maar de twee serenades van Bruch en Herbert waren zeker niet eenvoudiger; romantische muziek met veel klankkleur en grote verschillen in dynamiek.

 20. Popronde: No Wow + Tricklebolt + Lola’s Dice

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  Sinds 1994 is de Popronde een nationale kweekvijver van talent en het festival presenteert een scala aan bands die er toe (gaan) doen! In het Burgerweescafé kun je gaan genieten van raw and fuzzy Indie van No Wow, sixties rock van Tricklebolt en psychedelische tropische funk van Lola’s Dice.

 21. De Gestampte Meisje: F*KE IT

  Theater Bouwkunde, Klooster 2-4

  F*KE IT is de nieuwe avondvullende show van De Gestampte Meisjes. Vol magie, illusies en humor. Er zullen dingen te zien zijn die niet bestaan en er bestaan dingen die je niet zult zien.