De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan in de Heideslak en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden door dit uitgestrekte natuurgebied.

 2. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 3. Angry Birds (NL)

  Angry Birds (NL)

  ZINema, Nijverdal

  De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in Angry Birds 2 een nieuwe wending

 4. Spelen op de Brink

  Brink

  Spelen op de Brink is uniek in haar soort. Midden op het mooiste plein van Nederland: de Brink in Deventer, zorgen wij twee keer per week voor een plek waar kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar veilig kunnen spelen. Onder toeziend oog van ouders én vrijwilligers kunnen de kinderen zich twee uur lang vermaken met speelgoed dat zij niet vaak meer tegenkomen. We hebben vliegende Hollanders, hoepels, skelters, hoge bi’s, diabolo’s en nog heel veel meer oud-Hollands & modern speelgoed. In de periode van eind april tot en met september toveren onze vrijwilligers iedere woensdag en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur de Brink om tot levendige speelplaats. Kom het zelf beleven!

 5. Storytrail stadswandeling

  Brink

  Ontdek een stad van kooplieden, filosofen en valsemunters De helden en schurken uit de geschiedenis van Deventer komen tot leven tijdens de Storytrail stadswandeling op zondag 8 september. Verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen neemt zijn publiek mee op een avontuurlijke tocht vol sagen, legenden en historische stadsverhalen.

 6. Sh 'Boom

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Al meer dan 30 jaar het leukste koor uit Deventer! Een gemengd koor (meer dan 30 koorleden), 1 pianiste, 1 gitarist en 1 dirigente. Enthousiast en gedreven, verbonden in de muziek. Ze brengen een goede mix van popstijlen: swing, rock, rustig, ballads, disco, Nederlandstalig en musical. Het maakt niet uit wat ze zingen. Voorop staat dat ze samen hard werken aan een mooie sound, samen plezier hebben én het publiek een leuke middag bezorgen.

 7. Deventer in Beeld: De spoorbrug bij Deventer 1887-2013

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Al meer dan 126 jaar ligt er een spoorbrug over de IJssel bij Deventer. Maar de brug die er nu ligt is wel het derde exemplaar. Vooral de periode van na de Tweede Wereldoorlog –met de noodbrug- zal bij veel oudere Deventenaren nostalgische herinneringen oproepen door de fraaie beelden uit die tijd. In 2013 werkte ProRail aan de pijlers van die brug in het kader van Ruimte voor de Rivier. Onder de titel ‘Diepwanden voor de Deventer spoorbrug’ brengt deze de werkzaamheden van zeer nabij in beeld en verklaart een en ander op een toegankelijke wijze met animaties.

 8. Playmobil De Film (NL)

  Playmobil De Film (NL)

  ZINema, Nijverdal

  Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven.

 9. Once Upon a Time in Hollywood

  Once Upon a Time in Hollywood

  Filmhuis De Keizer,

  Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

 10. The Rumjacks

  The Rumjacks

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  The Rumjacks zijn vijf losgeslagen, zweterige Australiërs met Ierse roots en een flinke dosis punk in hun donders die het heilige vuur van de folkpunk in leven houden. Deze gasten maken punkrock en celtic folk met een tomeloze energie waar Dropkick Murphys en The Pogues nog een puntje aan kunnen zuigen.

 11. A rainy day in New York

  A rainy day in New York

  Filmhuis De Keizer,

  A Rainy Day In New York is Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist. Met een sterrencast bestaande uit o.a. Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber, vertelt de romantische komedie het verhaal van een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop. De film is de derde samenwerking tussen Allen en de vermaarde, met een Oscar bekroonde cameraman Vittorio Storaro.

 12. Snollebollekes

  Snollebollekes

  Feesttent Bruisend Nijverdal, Nijverdal

  Nondeju wat een feest act! Bekend van Vrouwkes, Snollebolleke en Links Rechts Snollebollekes werd geboren onder de rook van Oirschot. Al van kinds af aan was duidelijk dat hij geboren was om de showbizz in te gaan, zo won hij als peuter menig playbackshow met zijn wervelende Andre van Duin imitaties.

 13. The Lion King(OV)

  The Lion King(OV)

  ZINema, Nijverdal

  In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus.

 14. Celle que vous croyez

  Celle que vous croyez

  Filmhuis De Keizer,

  Celle que vous croyez is een spannend Frans drama, waarin vijftiger Claire zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

 15. Monos

  Monos

  Filmhuis De Keizer,

  Een groep tienerguerrillastrijders in de bergen van de Amazone bewaken een Amerikaanse gijzelaar en een koe die Shakira heet. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met drinken, feesten en met hun wapens spelen. Na een rampzalige gebeurtenis speelt de gijzelaar de soldaten tegen elkaar uit in een poging te ontsnappen.