De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Deventer Puzzelmarathon

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Misschien heb je het al ergens voorbij zien komen; op 6 oktober puzzelt ‘heel’ Deventer aan de Deventer Geschiedenis Puzzel! Een 50-tal puzzelteams (300 deelnemers) zullen door de hele stad proberen in vier uur tijd de Deventer Geschiedenis Puzzel af te leggen. De geschiedenispuzzel is een tekening gemaakt door Deventenaar Hans Stempher en bevat maar liefst 221 historische gebeurtenissen. Op de tekening staan veel bekende en minder bekende gebeurtenissen afgebeeld. Vanaf het moment dat de Angelsaksische Missionaris Lebuinus de IJssel overstak en Deventer stichtte, tot het moment dat de Vikingen en later ook de Fransen en Duitsers Deventer binnen vielen, en van de dames van lichte zeden aan de Bokkingshang tot meestervervalser Han van Meegeren op het Grote Kerkhof. Stel snel een team samen, schrijf je in en doe mee en maak kans op vele prijzen! Formaat puzzel: 123 bij 85 cm, 3000 stukjes.

 2. Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan in de Heideslak en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden door dit uitgestrekte natuurgebied.

 3. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 4. Shaun het schaap: Het Ruimteschaap

  Shaun het schaap: Het Ruimteschaap

  ZINema, Nijverdal

  Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald.

 5. Good time jazz

  de Fermerie, Muggeplein 9

  Vandaag gaat het eerste concert van GOOD TIME JAZZ weer beginnen, met The Blue Goose Revival Jazz Club in de Fermerie.

 6. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 7. Stadswandeling Flora

  Grote Kerkhof

  De KNNV-IVN plantenwerkgroep geeft in het kader de week van de veldbiologie een excursie in de stad waarbij speciale aandacht voor de planten die we maar al te vaak benoemen als 'onkruid'. Vanaf de Grote Kerkhof lopen we via de Welle, het Pothoofd en de Bergkerk een rondje door de stad. Hierbij zullen een aantal geoefende floristen u wijzen op de soorten de we tegenkomen zodat 'onkruid' een naam krijgt.

 8. Kunstenaarsgesprek: Marisa Rappard & Marieke de Jong

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Marieke de Jong maakt ruimtelijk werk en Marisa Rappard tekent op het platte vlak. In hun tentoonstelling in Kunstenlab onderzoeken zij hoe hun individuele beeldtalen en werkwijzen een gelijkwaardig samenspel kunnen aangaan. Het werk dat ontstaat, komt tot stand door een voortdurende beeldende uitwisseling en dialoog. Melchior Jaspers, curator, kunstadviseur v/d Rijksbouwmeester en mentor bij Cultuur en Ondernemen gaat hier over in gesprek met de kunstenaars. Ook het publiek kan vragen stellen.

 9. Dutch Sustainable Fashion Week Deventer: Guided Shoppingtour

  Karen kammeraat, schrijfster van het boek “”Gewoon Goed””, verzorgt tijdens de modezondag een guided shoppingtour langs een aantal duurzame winkels van de Sustainable Shoppingroute. Samen met haar bezoek je een aantal winkels waarbij zij je meer zal vertellen over de achtergrond van de duurzame merken en waar je op moet letten als je duurzame kleding wilt kopen. Enorm verhelderend en met een berg aan informatie weet jij hoe je vanaf dat moment sustainable moet shoppen. Wil je mee? Geef je dan snel op, want er is maar beperkt plek! Voor iedere deelnemer is er na afloop een kleine verrassing.

 10. Kom erbij!

  Diverse locaties, zie programma

  Het Kom erbij Festival is een nieuw initiatief in Deventer en is een week van kunst, cultuur, beweging, inspiratie en ontmoeting. Het festival is bedoeld voor alle Deventenaren. Een week vol activiteiten onder de noemer Kom erbij! Soms zijn deze activiteiten gratis, soms wordt een bijdrage gevraagd. Het Kom erbij festival! is een nieuw initiatief voortkomend uit het in 2018 opgerichte Netwerk Ouderen Actief Deventer (NOAD). De deelnemende organisaties zijn actief op het gebied van kunst & cultuur, bewegen, zorg, mobiliteit. Een week vol activiteiten onder de noemer Kom erbij! Zie website voor meer informatie en dagprogramma.

 11. Fluitkwartet Zutphen

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Opgericht in 2011 vanuit de lespraktijk van Harriët van den Berg. De vier leden zijn Harriët van den Berg, Inge van Halderen, Dini Schuck en Annelie Veldkamp. Ze bespelen behalve de gewone dwarsfluit ook de piccolo, altfluit en de basfluit. Daarmee heeft het fluitkwartet heel wat kleuren op haar pallet. Van hoog en helder, tot warm, donker en zeer expressief. Het repertoire van het Fluitkwartet bestaat overwegend uit klassiek en licht-klassiek. Maar ook het lichter genre zoals musical staat op de speellijst.

 12. Muzikale pelgrimstocht door saxofonist Lotte Pen

  School van Frieswijk, Avergoorsedijk 2, Schalkhaar

  Vandaag vindt het eerste concert Pelgrim plaats door saxofonist en componist Lotte Pen in - en rondom de School van Frieswijk in Schalkhaar. Een muziekwandeling in de natuur waarbij deelnemers met een koptelefoon op, met haar muziek, een soundscape beleven die eindigt in een apotheose: een live concert door Pen. In 2020 zal Pelgrim op meerdere plekken in Nederland mee te maken zijn.

 13. Instruments Make Play

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Instruments Make Play komt terug naar Deventer met mindblowing optredens van Jasna Veličković & Anton Mobin en Calum Stirling! In het kort: een aantal topartiesten uit Frankrijk, Servië en Schotland komen speciaal voor jullie naar Deventer om bijvoorbeeld op virtuoze wijze magnetische velden te bespelen of een zelfgebouwd mechanisch orkest te showen. Beschouw deze concerten trouwens gerust als een prelude op de aankomende Instruments Make Play expo, waarin nog veel meer artiesten te zien en horen zullen zijn.

 14. Dolor y Gloria

  Dolor y Gloria

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  De nieuwe film van Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver) waarin een regisseur terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Salvador Mallo heeft al jaren geen film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang.

 15. Pavarotti

  Pavarotti

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) een ode aan een van de grootste zangers aller tijden.

 16. De Patrick

  De Patrick

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

 17. Muziekkring Bathmen

  Hervormde Kerk, Bathmen

  We zijn erg blij dat Vocaal Exicon voor de 4e maal naar Bathmen komt. Ditmaal met organiste Liga Vilmane. Het programma van Exicon en organiste Liga Vilmane is geïnspireerd op het boek “Baltische zielen“ van Jan Brokken. Ter inleiding op de muziek wordt een kort stuk tekst uit het boek van Jan Brokken gelezen. De geschiedenis van het Balticum, vooral de 20e eeuw en de spannende ontwikkelingen na het uiteenvallen van de Sovjet-unie, wordt verteld door de levenswegen van beroemdheden of gewone mensen te volgen. Exicon zal werken spelen van o.a Arvo Pärt, Peteris Vasks, Rihards Dubra en Ilze Arne, componisten uit Estland, Letland en Litouwen.

 18. Hustlers

  Hustlers

  ZINema, Nijverdal

  De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien.

 19. The Machine + Samavayo + Bismut

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  amavayo komt uit Berlijn en maakt dus van die lekker smerige muziek waar het gruis door de speakers vliegt. De band slaat je om de oren met een grungy sound, doordenderende drums en rauwe vocalen. Zanger Behrang Alavi vluchte als tienjarig kind van Iran naar Duitsland, waar hij later met de broers Andreas en Stephan Voland muziek begon te maken. Het leidde tot meer dan 500 knallende liveshows wereldwijd en een indrukwekkende stapel EP’s en albums. Vorig jaar bracht Samavayo een nieuwe plaat uit: Vatan. Die staat vol met Oosterse invloeden, politieke statements en natuurlijk gloeiend hete stonerrock waar je lekker op gaat.

 20. After the wedding

  After the wedding

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Michelle Williams speelt Isabel, de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze wordt uitgenodigd door zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York. Theresa wil het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt.

 21. Instinct

  Instinct

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die invalt in een tbs-kliniek. Daar treft ze de zedendelinquent Idris gespeeld door Marwan Kenzari. Idris is volgens zijn dossier een modelpatiënt en hij staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is echter sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen…