De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Leemspoormuseum Rijssen

  Leemspoormuseum Rijssen

  Leemspoormuseum Rijssen, Rijssen

  In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

 2. Tentoonstelling "Huid"

  Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3

  “Huid” toont schilderijen met het landschap als inspiratiebron. Het oppervlak of de “huid” van de aarde met de kleuren, vormen en patronen weergegeven op de “huid” van het doek. Wat er onder die huid leeft mag iedere beschouwer zelf bedenken. Schilderijen van Bart Thijs.

 3. Zie de stad. Deventer in tekeningen

  Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14

  Hattinga Verschure ziet de stad Deventer als representatief voor de gemiddelde West-Europese stad van middeleeuwse oorsprong. Hoe klein Deventer ook is, het draagt alle elementen in zich die een stad tot stad maakt. Aan dat aspect van het werk van Hattinga Verschure is de tentoonstelling 'Zie de stad' gewijd, die van 1 maart tot en met 19 april wordt gehouden in Architectuurcentrum Rondeel in de Assenstraat. Tekeningen van Deventer, tekeningen van verschillende steden in binnen- en buitenland, kijkdozen en een video-installatie laten zien hoe iedere stad een unieke variant is van de archetypische stad.

 4. Torenbeklimming Lebuinuskerk

  Ingang via Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 42

  Zin in een uitdaging? Beklim de toren van de Lebuinuskerk! De smalle spiltrap naar de tweede omgang op 46 meter hoogte bestaat uit 220 treden. Vanaf het hoogste punt heb je prachtig uitzicht over Deventer en de ommelanden.

 5. Tentoonstelling Archipel

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Het werk van Karin van Dam bestaat uit ‘site specific’ installaties. Hierbij maakt ze gebruik van bouwmaterialen, zoals buizen, kokers, bouwplastic, etc. Ze is zich, na haar recente reis door Canada, meer gaan interesseren in natuurlijke vormen en verwerkt die in zowel installaties en sculpturen als in tekeningen.

 6. Tentoonstelling Fragmented sceneries

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Het werk van Marleen Kappe beweegt zich tussen tekeningen en installaties. Er is sprake van een voortdurende wisselwerking: het lijnenspel en materiaalgebruik in haar installaties heeft een duidelijk tekenachtig karakter, en andersom verkennen haar tekeningen vaak de ruimtelijke dimensie. De grens waar haar tekeningen ophouden en installaties beginnen, en vice versa, is steeds meer aan het vervagen.

 7. Tentoonstelling The edge of the center

  Kunstenlab, Havenplein 20

  Met uiterst precieze en systematische handelingen gaat Johan Rijpma creatieve samenwerkingen aan met objecten en onderwerpen uit zijn dagelijkse omgeving. In deze fysieke gedachte-experimenten wordt op speelse wijze gereflecteerd op de rol van de "maker" in het creatieve proces en de verhouding tussen de waarnemer en het waargenomene.

 8. Etty Hillesum Centrum

  Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3

  Tentoonstelling van de Joodse geschiedenis van Deventer en het leven en werk van Etty Hillesum in foto's, films en tekst.

 9. Lammie's liefde voor naald en draad

  Lammie's liefde voor naald en draad

  Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

  Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

 10. Bouwen in de bieb

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Kom bouwen met Kapla, LaQ en Meccano! Op en rond de Jeugdwerkplaats kun je komen spelen met allerlei bouwmaterialen. Maak kennis met de Japanse bouwsteentjes van LaQ, bouw een gevaarte van K'nex of Meccano, of stort je op een andere bouwtechniek. Er is van alles te doen en te ontdekken. Voor iedereen van 4 tot 84.

 11. Green Book

  Filmhuis de Keizer

  Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

 12. Zaterdagmiddag Concerten Deventer: Klaartje van Veldhoven & Bert van den Brink

  Zaterdagmiddag Concerten Deventer: Klaartje van Veldhoven & Bert van den Brink

  Broederenkerk

  Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur waardoor de drempel extra laag wordt gehouden. De grensoverschrijdende samenwerking tussen sopraan Klaartje van Veldhoven, die bekend staat om haar onorthodoxe benadering van klassieke muziek met VPRO Boy Edgar prijs winnaar Bert van den Brink, brengt een programma met barok muziek en Europese volksliederen.

 13. Lezing: Nederland en Bauhaus: pioniers van een nieuwe wereld

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. Frederike Upmeijer vertelt over de leermeesters van het Bauhaus als Walter Gropius, Ludwig Mies van der Rohe, Kandinsky, Klee en Schlemmer en vele andere kunstenaars.

 14. DAVO Bierproeverij

  DAVO Bierproeverij

  Stadsbrouwerij Deventer, Sluisstraat 6

  In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16:00 uur en om 17:30 uur meedoen met een proeverij van 3 verschillende DAVO bieren. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis, de verschillende biertypen en we gaan natuurlijk proeven. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Meld je nu aan! Vanaf 10 personen ook op andere dagen en tijden mogelijk. Graag reserveren.

 15. Eendje - een komische reportage over een verwarde eend (6+)

  Deventer Schouwburg

  Actrice en theatermaker Kim van Zeben en regisseur Marije Gubbels brengen met ‘Eendje’ een muzikale vrolijke ode aan de buitenstaander. Journaliste Pia Putman interviewt in haar radioprogramma de eend Dobber, die eigenlijk niet weet of hij wel een eend is. Wat volgt is een spannende roadtrip vol kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

 16. Discozwemmen

  Discozwemmen

  Zwembad Tijenraan, Raalte

  Kom elke eerste zaterdag van de maand ook gezellig discozwemmen bij zwembad Tijenraan in Raalte. De disco begint om 17.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Leuke muziek en spectaculair licht; alles is aanwezig voor een spetterende avond!

 17. Gloria Bell

  Filmhuis de Keizer

  Gloria is 58 jaar maar voelt zich nog elke dag een jonge dertiger en blijft op zoek naar haar grote liefde. Ondanks haar eenzaamheid probeert ze het beste van haar leven te maken en duikt ze het vrijgezelle nachtleven in op zoek naar de ware. Wanneer ze Arnold ontmoet lijkt haar zoektocht voorbij…

 18. Sofia

  Filmhuis de Keizer

  Sofia (20)woont met haar ouders in Casablanca. Tijdens een etentje met de familie krijgt ze enorme last van buikpijn waarna haar water breekt. Het feit dat ze op het punt staat te bevallen wordt verborgen gehouden voor de anderen en ze vertrekt met haar nicht naar het ziekenhuis onder het mom te veel te hebben gegeten.

 19. Johan Goossens

  Johan Goossens

  Kulturhus Holten, Holten

  Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens.

 20. Lijdenstijd in Europa

  Lijdenstijd in Europa

  Kloostertuin Nieuw Sion, Diepenveen

  Vocaal ensemble Trajecti Voces o.l.v. Dirkan Horringa komt met een prachtig programma met de mooiste en droevigste passiemuziek van onbekende componisten in een uitgelichte Kloosterkerk op de verstillende locatie van Nieuw Sion in Diepenveen. In dit programma klinkt van de Noor Ola Gjeilo zijn Ubi caritas, van de Hongaar Lajos Bárdos zijn Popule meus. De Letse componist Rihards Dubra is vertegenwoordigd met zijn indringende Miserere mei en Eripe me. De Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc kunnen uiteraard niet ontbreken in dit programma.

 21. Snelle

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  De 'Beetje Bij Beetje' EP van Snelle is een combinatie van harde lines, melodieuze zanglijntjes en een hoog meezing gehalte. Met zijn nieuwe plaat onder de arm zal Snelle een gelijknamige tour doen in het voorjaar.