De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. OpenLab

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Aan de slag met 3D-printer, vinyl plotter of lasersnijder tijdens het OpenLab. Medewerkers zijn aanwezig op het Innovatieplein om je te helpen met de apparaten.

 2. Lammie's liefde voor naald en draad

  Lammie's liefde voor naald en draad

  Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

  Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

 3. Engelen op Nieuw Sion

  Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

  Na succesvolle exposities te hebben gehad in vele kerken in ons land exposeert Ela Venbroek nu haar engelenbeelden in onze kloosterkerk en de gang naast de kerk. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal.

 4. Viva la Musica

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  Viva la Musica is een gezellig koor voor vrouwen. In november 2011 zijn ze als huiskamerkoor begonnen. Inmiddels hebben ze 30 leden. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigente Ruth Klijn (die we ook kennen van het koor Sh’Boom) . Plezier in zingen staat voorop, maar natuurlijk wordt er ook serieus geoefend. En het resultaat gaan wij vanmiddag horen.

 5. Zaterdagmiddag Concerten Deventer: Capella Breda

  Zaterdagmiddag Concerten Deventer: Capella Breda

  Broederenkerk

  Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur waardoor de drempel extra laag wordt gehouden. Cappella Breda is een kamerkoor met een vaste kern van 26 zangers. Cappella Breda is een graag gehoorde gast op festivals en podia voor zowel oude als eigentijdse muziek.

 6. Miniconcert van Bachkoor uit Apeldoorn

  Dorpskerk Wilp

  Bachkoor Apeldoorn o.l.v. dirigent Joop Schets heeft zijn jaarlijkse koordag in de Dorpskerk Wilp. De hele dag wordt dan gewerkt aan Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Op deze dag kunt u een gratis miniconcert (preview) bijwonen van dit prachtige concert.

 7. DAVO Bierproeverij

  DAVO Bierproeverij

  Stadsbrouwerij Deventer, Sluisstraat 6

  In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16:00 uur en om 17:30 uur meedoen met een proeverij van 3 verschillende DAVO bieren. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis, de verschillende biertypen en we gaan natuurlijk proeven. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Meld je nu aan! Vanaf 10 personen ook op andere dagen en tijden mogelijk. Graag reserveren.

 8. Dolor y Gloria

  Dolor y Gloria

  Filmhuis De Keizer,

  De nieuwe film van Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver) waarin een regisseur terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Salvador Mallo heeft al jaren geen film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang.

 9. Discozwemmen

  Discozwemmen

  Zwembad Tijenraan, Raalte

  Kom elke eerste zaterdag van de maand ook gezellig discozwemmen bij zwembad Tijenraan in Raalte. De disco begint om 17.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Leuke muziek en spectaculair licht; alles is aanwezig voor een spetterende avond!

 10. Pavarotti

  Pavarotti

  Filmhuis De Keizer,

  Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) een ode aan een van de grootste zangers aller tijden.

 11. De Patrick

  De Patrick

  Filmhuis De Keizer,

  Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

 12. Martijn Koning

  Martijn Koning

  Kulturhus Holten, Holten

  Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit. Martijn Koning gaat het jaar 2019 te lijf zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak.

 13. Jubileumconcert Vocaal Ensemble Rijssen

  Jubileumconcert Vocaal Ensemble Rijssen

  H. Dionysius kerk, Rijssen

  Op zaterdag 5 oktober geeft Vocaal Ensemble Rijssen, onder leiding van Jan-Geert Heuvelman, een jubileumconcert in de Dionysiuskerk te Rijssen. Als orkest zal The Utrecht Company of Music o.l.v Karel Demoet met een ruime bezetting, waaronder pauken en trompetten, aanwezig zijn om het koor te voorzien van professionele begeleiding.

 14. Paul Haenen

  Paul Haenen

  ZINiN Theater, Nijverdal

  Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen.

 15. TRYO

  TRYO

  Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

  een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretiers ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, zie jij deze in ons theater. Iedere TRYO is anders, wisselende line-ups, minimaal één van de cabaretiers van impresariaat

 16. Kasper van der Laan

  Theater Bouwkunde, Klooster 2

  Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain.

 17. Instinct

  Instinct

  Filmhuis De Keizer,

  Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die invalt in een tbs-kliniek. Daar treft ze de zedendelinquent Idris gespeeld door Marwan Kenzari. Idris is volgens zijn dossier een modelpatiënt en hij staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is echter sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen…

 18. After the wedding

  After the wedding

  Filmhuis De Keizer,

  Michelle Williams speelt Isabel, de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze wordt uitgenodigd door zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York. Theresa wil het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt.

 19. Hitsig

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  HITSIG is jullie toevluchtsoord tussen alle verplichtingen in het dagelijkse leven door. Gewoon even lekker shine pakken op de dansvloer bij het meest gestoorde feest van heel Deventer. Geen stress. Team HITSIG draait de beste, House, Dancehall, Classics, Hip-Hop en de allerlaatste hits, We Gott Youuu.