De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Workshop sieraden maken van glaskralen

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Esther Kuipers van Studio Kraal geeft workshops sieraden maken van glaskralen. In ongeveer 3,5 uur tijd krijg je een workshop in het maken van je eigen sieraad van glaskraaltjes. Het streven is om de deelnemers de deur uit te laten gaan met een zelf gemaakte armband of ketting. Ervaring in het maken van sieraden is niet nodig. De workshop is geschikt vanaf 16 jaar.

 2. Feldenkrais

  Rode Kruisgebouw, H.G. Gooszenstraat 10

  Margriet Jannink, lid van Deventer Huisgenoten geeft al jarenlang les in de Feldenkrais methode en laat u graag zelf voelen en ervaren hoe u de bewegingsmogelijkheden van uw lichaam beter, gerichter en eenvoudiger kunt benutten. Voor meer informatie zie www.margrietinbeweging.nl. Kom gerust eens langs!

 3. Lammie's liefde voor naald en draad

  Lammie's liefde voor naald en draad

  Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

  Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

 4. Cold case Hammarskjöld

  Filmhuis de Keizer

  In zijn nieuwe documentaire probeert de Deense regisseur Mads Brügger (The Ambassador) samen met privé detective Göran Bjorkdahl het mysterie rond de dood op Dag Hammarskjold te ontrafelen. Hun speurtocht leidt hen naar een misdaad die veel gruwelijker is dan de moord op een VN-secretaris…

 5. Inloopmiddag

  Rode Kruisgebouw, H.G. Gooszenstraat 10

  Elke vrijdag is er inloop in het Rode Kruisgebouw behalve op vrijdagen met een lezing. Leuk om andere huisgenoten onder het genot van een kopje thee of koffie te ontmoeten. U kunt ook een spelletje doen, muziek maken of iets voordragen. Op deze inloopmiddag komt Cor Olthuis om 15 uur over zijn plannen voor een fietsgroep vertellen.

 6. Lazzaro Felice

  Filmhuis de Keizer

  Lazzaro Felice de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

 7. Bon Dieu 2

  Filmhuis de Keizer

  Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd.

 8. Young professionals borrel

  Café Vrienden van Vroeger, Grote Kerkhof

  Het weer tijd voor de maandelijkse vrijmibo van Young Professionals Deventer. Kom gezellig borrelen bij cafe vrienden van vroeger aan het Grote kerkhof vanaf een uur of 18.00. Lijkt het je leuk om meer young professionals in Deventer te leren kennen en samen een drankje te drinken? Kom dan gezellig langs. Aanmelden niet nodig, maar voor meer info mail naar vrijmibodeventer@gmail.com of kijk op onze Facebookpagina.

 9. ISH Dance Collective: The element of freestyle

  Deventer Schouwburg

  ISH gaat terug naar waar het allemaal begon: urban arts in het theater. ELEMENTS OF FREESTYLE is een spectaculaire show met onder andere skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.

 10. Gloria Bell

  Filmhuis de Keizer

  Gloria is 58 jaar maar voelt zich nog elke dag een jonge dertiger en blijft op zoek naar haar grote liefde. Ondanks haar eenzaamheid probeert ze het beste van haar leven te maken en duikt ze het vrijgezelle nachtleven in op zoek naar de ware. Wanneer ze Arnold ontmoet lijkt haar zoektocht voorbij…

 11. Startcursus Hardlopen

  Startcursus Hardlopen

  Manege 't Ruiterkamp, Bathmen

  Op vrijdagavond 5 april 2019 is het zover. De nieuwe hardloopgroep voor startende hardlopers vanaf 16 jaar en ouder gaat weer beginnen in Bathmen.

 12. Sofia

  Filmhuis de Keizer

  Sofia (20)woont met haar ouders in Casablanca. Tijdens een etentje met de familie krijgt ze enorme last van buikpijn waarna haar water breekt. Het feit dat ze op het punt staat te bevallen wordt verborgen gehouden voor de anderen en ze vertrekt met haar nicht naar het ziekenhuis onder het mom te veel te hebben gegeten.

 13. Ernst Daniël en Coosje Smid

  Ernst Daniël en Coosje Smid

  Parkgebouw Rijssen, Rijssen

  Een warm en intiem concert waarin de mooiste en meest intieme liedjes klinken. Gezongen door de bekende bariton Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje.

 14. Le Troubadour des Carrefours

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Frédéric Dorfmann, chansonnier, komt dit seizoen voor de tweede keer naar Deventer en wel met het programma Le Troubadour des Carrefours: een keuze uit bekende en minder bekende chansons, aangevuld met enkele eigen nummers.

 15. Deventer Kamerorkest

  Penninckshuis, Brink 89

  Passie, grote vreugde, diepe treurnis, virtuositeit. Het Deventer Kamerorkest neemt tijdens zijn voorjaarsconcerten de luisteraar mee naar het temperamentvolle Italië. En wel naar de barok, de periode van circa 1600 tot 1750. Uit die tijd speelt DKO een vijftal composities en wel van Corelli, Locatelli, Boccherini, Bononcini en Cambini. Muziek die zich kenmerkt door subtiliteit, prachtige versieringen en een swingende basso continuo. Als tegenhanger van alle barokke pracht en praal eindigt het concert met een werk van Puccini. Ruim anderhalve eeuw later gecomponeerd dan de andere werken, maar ook hier klinkt onmiskenbaar Italiaanse hartstocht.

 16. Martijn Koning

  Martijn Koning

  ZINiN Theater, Nijverdal

  Martijn Koning is een graag geziene gast in ons theater. Zijn hoofd staat nooit stil. Hij is scherp, heeft originele invallen, vertelt zeer beeldend, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en is ontzettend geestig.

 17. Theatergroep Maandagskinderen / Gutmensch

  Theatergroep Maandagskinderen / Gutmensch

  De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68 te Schalkhaar

  Zoek met ons mee naar het goede in de mens. Theatervoorstelling over waarom het zo duivels moeilijk is om een Gutmensch te zijn. Een groep mensen heeft zich teruggetrokken in een leegstaande bioboerderij en is ‘off the grid’. Ze doen zo hun best het beter te maken. De wereld niet langer te belasten. Een verlicht mens te wezen. Maar buiten denderen de drilmachines en de aanbouw van een Vinex-wijk komt steeds dichterbij. Waar ligt de grens tussen wereldverbeteraar zijn en wereldvreemd zijn?

 18. De Theatertroep, Opgediept, Theater

  Theater Bouwkunde, Klooster 2

  In Opgediept arriveert een troep toneelspelers vergeefs in het theater. Ze wilden het vierde deel van de trilogie van Herzberg gaan zien: uitverkocht. Ze stellen zich voor hoe de voorstelling in de zaal zou kunnen zijn. Ze fantaseren over hoe het verdergaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk. Zo komen ze in de loop van de avond toe aan vragen waar ze, onder andere door de trilogie, nog mee worstelen. Opgediept is het tweede stuk dat het schrijverscollectief Judith Herzberg en de Theatertroep maakt. In 2016 presenteerden zij de theaternovelles Hoe echt is echt echt en Zeeziek in het zwembad.

 19. Temple Fang

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  De 'Beetje Bij Beetje' EP van Snelle is een combinatie van harde lines, melodieuze zanglijntjes en een hoog meezing gehalte. Met zijn nieuwe plaat onder de arm zal Snelle een gelijknamige tour doen in het voorjaar.

 20. Grâce À Dieu

  Filmhuis de Keizer

  Grâce À Dieu is gebaseerd op de ware gebeurtenissen in de zaak tegen kardinaal Philippe Barbarin, waarin onlangs een uitspraak is gedaan.

 21. A private war

  Filmhuis de Keizer

  A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike).