De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Boekenmarktconcerten

  Boekenmarktconcerten

  Tijdens de Deventer Boekenmarkt op 4 augustus aanstaande vindt in de Lebuinuskerk het inmiddels zeer bekende boekenmarktconcert plaats.

 2. Huisdiergeheimen 2

  Huisdiergeheimen 2

  ZINema, Nijverdal

  Net als in deel 1 van deze film van de makers van Minions, De Grinch en Sing, gaat deze hilarische film over het leven van onze geliefde huisdieren. Wat spoken zij uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken?

 3. Door de bomen het bos zien

  Door de bomen het bos zien

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Wandel met een natuurgids en luister naar de verhalen van de natuur, cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug.

 4. Verstilling in de drukke stad

  Oude Begraafplaats, Diepenveenseweg 80

  Nadat u uw boekenvoorraad weer heeft aangevuld, of juist om de drukte te mijden kunt u mee met IVN-gidsen, die een wandeling doen door een van de mooiste oases van de stad. De Oude begraafplaats is een monument van stilte en beleving. En ook al wordt er niet meer begraven, de natuur staat hier niet stil.

 5. Duo Saxeon

  Proathuus, Humanitas, Radboudlaan 1

  In de naam zit het al verscholen: De saxofoon speelt een prominente rol bij dit duo. Het repertoire dat ze spelen is een mix van nummers uit vervlogen tijden en muziek van deze tijd: Nederlandse- en Duitse amusementsmuziek. Ze spelen op saxofoon en accordeon, akoestisch en zonder zang. De zangpartij wordt gespeeld op de saxofoon.

 6. Kluts

  Kluts

  Worpplantsoen,

  Afkomstig uit Apeldoorn en Deventer heeft KLUTS een aardig repertoire opgebouwd; in het Nederlands, van eigen makelij en makkelijk in het gehoor liggend. De band is een bont gezelschap in leeftijd, achtergrond en geslacht. Gemeenschappelijk is de overtuiging: KLUTS is plezier! Om te horen, te zien en in te spelen. Het zoeken is KLUTS op het lijf geschreven. Naar geluk, liefde, schoonheid, publiek, roem en zichzelf. Al zoekende hebben de 6 leden elkaar gevonden in een bijzondere mix van prettige deuntjes met scherpe, bijdehandte of gevoelige teksten. Met een welhaast ouderwetse bescheidenheid brengen ze met veel plezier hun Nederlandstalige popliedjes uit eigen mouw en duim. Met humor, meerstemmige zang en een diversiteit aan instrumenten naast bas, drums, gitaar en toetsen ook accordeon, mondharmonica, lyra en schud-ei. Dit zondagmiddagconcert is entree vrij. Ga er lekker voor zitten of neem je picknickmand en kleedje mee. Versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de kiosk en in het park is een toiletgelegenheid.

 7. Optreden The Lot

  Muziekkoepel van Nering en Beugel

  Apeldoornse band The Lot speelt indiepop, countryrock en aanverwante muziekstijlen. Naast wat eigen werk, trakteert het vijftal zijn publiek op verrassende songs van bekende artiesten.

 8. Boekenmarktconcert

  Grote Kerkhof

  Boekenmarktconcerten: Jan Kleinbussink. Even ontspannen na een bezoek aan de drukke boekenmarkt? Kom luisteren naar Jan Kleinbussink op het beroemde Holtgräve orgel van de Lebuinuskerk!

 9. Boekenmarktconcert 2 - Lebuinuskerk

  Boekenmarktconcert 2 - Lebuinuskerk

  Lebuinuskerk,

  Tijdens de Deventer Boekenmarkt op 4 augustus aanstaande vindt in de Lebuinuskerk het inmiddels zeer bekende boekenmarktconcert plaats. Al jaren vinden bezoekers van de boekenmarkt na de drukte hun ontspanning tijdens een toegankelijk maar hoogwaardig concert in de beroemde Lebuinuskerk. Dit jaar zal Jan Kleinbussink op orgel u een onvergetelijke afsluiting van de boekenmarkt bezorgen. Op het zeer gevarieerde programma staan werken van Nivers, Krebs, Bach, Kee, Händel, Messiaen, Boëly en Widor. Het concert kent twee delen welke beginnen om respectievelijk 13:30 en 15:30 uur. De toegang is gratis. Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Lebuinusconcerten.

 10. The Lion King(NL)

  The Lion King(NL)

  ZINema, Nijverdal

  In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus.

 11. Mijn bijzondere rare week met Tess

  Mijn bijzondere rare week met Tess

  Filmhuis De Keizer,

  Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

 12. Au about des doigts

  Au about des doigts

  Filmhuis De Keizer,

  De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier…

 13. Ballon

  Ballon

  Filmhuis De Keizer,

  Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten met een zelfgemaakte luchtballen. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

 14. Apollo 11

  Apollo 11

  Filmhuis De Keizer,

  Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11 van regisseur Todd Douglas Miller (Emmy award winnaar Dinosaur 13).

 15. So long, my son

  So long, my son

  Filmhuis De Keizer,

  Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk.

 16. The Lion King(OV)

  The Lion King(OV)

  ZINema, Nijverdal

  In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus.

 17. La promesse de l'aube

  La promesse de l'aube

  Filmhuis De Keizer,

  Van zijn moeilijke jeugd in Polen tot zijn pubertijd in het zonnige Nice tot zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII…Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken, die een leven leefde vol passie en mysterie.