De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. The Swallows of Kabul

  The Swallows of Kabul

  Filmhuis De Keizer,

  Een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed. Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

 2. Lezing: Mettray

  De Taverne, Humanitas, Radboudlaan 1

  Lex Rutgers, werkzaam bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo, zal vertellen over de geschiedenis van de jeugdzorginstelling Nederlandsch Mettray (inmiddels onderdeel van Intermetzo) in Eefde. De lezing zal gaan over de ontstaansgeschiedenis vanaf 1851 toen Nederland in diepe armoede zat. De "Opvoedkolonie" Mettray was speciaal voor verwaarloosde jongens uit de grote steden, maar ook uit Deventer. Deventer had zelfs een eigen afdeling met mensen van aanzien in het bestuur. De lezing wordt ondersteund met meer dan 100 foto's en anekdotes.

 3. OpenLab

  Bibliotheek, Stromarkt 18

  Aan de slag met 3D-printer, vinyl plotter of lasersnijder tijdens het OpenLab. Medewerkers zijn aanwezig op het Innovatieplein om je te helpen met de apparaten.

 4. Casper en Emma op jacht naar de schat

  Casper en Emma op jacht naar de schat

  Filmhuis De Keizer,

  Het is zomer en beste vriendjes Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus.

 5. Kapsalon Romy

  Kapsalon Romy

  Filmhuis De Keizer,

  Drie generaties vrouwen krijgen te maken met de gevolgen van Alzheimer. Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter Margot (Noortje Herlaar) maar haar tienjarige kleindochter Romy in vertrouwen neemt, is dit het begin van een groot avontuur.

 6. Playmobil De Film (NL)

  Playmobil De Film (NL)

  ZINema, Nijverdal

  Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven.

 7. Downton Abbey

  Downton Abbey

  Filmhuis De Keizer,

  Met de bekende acteurs uit de populaire Britse televisieserie over de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel. In deze film zie je hoe ze zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen. Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie. Geregisseerd door Michael Engler. De serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

 8. Dolor y Gloria

  Dolor y Gloria

  Filmhuis De Keizer,

  De nieuwe film van Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver) waarin een regisseur terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Salvador Mallo heeft al jaren geen film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang.

 9. Hustlers

  Hustlers

  ZINema, Nijverdal

  De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien.

 10. Piranhas

  Piranhas

  Filmhuis De Keizer,

  Piranhas volgt een groep 15-jarige waaghalzen, ze handelen in drugs en willen indruk maken op de leiders van de Camorra. De Camorra is de daadwerkelijke Napolitaanse maffia. Zij houden zich bezig met criminele activiteiten en zijn al vaak het onderwerp geweest van films en series zoals de TV serie Gomorrah waarvan filmmaker Claudio Giovannesi ook twee afleveringen regisseerde.

 11. La jungle

  Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9

  La Jungle op het podium staat voor waanzin, energie, dansritmes, metal, loops, uitzinnige zangpartijen, punkcore en in trance raken. La Jungle is de Belgische band met de meeste decibellen per vierkante meter. Letterlijk, want de tegenover elkaar opgestelde drummer en zanger/gitarist hebben weinig podiumruimte nodig. Jim en Reggie van La Jungle passen de beroemde 1 + 1 = 3 vergelijking toe op hun vervormde wiskunde/kraut/trans-rock. De totale waanzin die hun muziek uitstraalt, wordt begeleid door enorme geluidsgolven, een slagwerkstorm en een stroboscoop. Bij hun gaat de rock terug naar zijn primitieve oerkern. Laat je meeslepen door deze twee naar hun natuurlijke habitat: La Jungle!

 12. De Patrick

  De Patrick

  Filmhuis De Keizer,

  Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.