1. Fishermans Friends Strongmanrun 2018!

  Fishermans Friends Strongmanrun 2018!

  De ‘moeder der Obstacleruns’: dat is de Fisherman’s Friend StrongmanRun! Start 2 september samen met een heleboel runners aan een uniek en gevarieerd parcours door de bossen en over de heuvels van de Sallandse heuvelrug en het Reggedal. Loodzware, maar geweldig mooie kilometers met meer dan 40 uitdagende en unieke obstakels.

 2. Deventer 1250: Expositie de Salon

  Deventer 1250: Expositie de Salon

  De Bergkerk,

  Voor een overzicht van de actuele beeldende kunstproductie in Deventer moet je komende zomer in de Bergkerk zijn. Van 20 juli t/m 30 september tonen maar liefst zo’n 80 beeldende kunstenaars uit Deventer en omgeving recent werk in de tweejaarlijkse Salon.

 3. Deventer 1250 jaar religieus

  Deventer 1250 jaar religieus

  Grote of Lebuineskerk, Grote Kerkhof

  In 1250 jaar van Lebuinus tot Islam is een lange weg, met de nodige afslagen. De tentoonstelling toont u in negen periodes de ontwikkeling van de belangrijkste religie in Deventer, het christendom. Het begon met Lebuinus, Liafwin en sinds 768 staat Deventer, met dank aan het christendom, in de boeken die bewaard zijn gebleven.

 4. Koopzondag

  Koopzondag

  Deventer binnenstad

  Kom winkelen in de Leukste Winkelstad van Nederland! In het centrum van de historische stad Deventer zijn deze Koopzondag alle winkels geopend.

 5. Stadswandeling Deventer

  Stadswandeling Deventer

  Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

  Dagelijks organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zij laten u de mooiste straatjes en steegjes zien. U proeft de sfeer van ons rijke Hanzeverleden. Een boeiende wandeling langs de topstukken van Deventer.

 6. Ritje met de heideslak

  Ritje met de heideslak

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

  Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak,een electrokar,is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen.

 7. Holten Podium

  Holten Podium

  Centrum, Holten

  Zondag 2 september 2018 belooft een bijzondere dag te worden. Dan vindt de eerste editie van het Holten Podium plaats.

 8. de Grote Kick-Off: Orkest van het Oosten + Rob Dekay

  de Grote Kick-Off: Orkest van het Oosten + Rob Dekay

  het Grote Kerkhof Deventer, Deventer

  De Grote Kick-Off is een concertreeks die speciaal voor het jubileumjaar van Deventer bestaat uit vier concerten. Op zondag 2 september wordt de Grote Kick-Off afgesloten met een klassiek concert van het Orkest van het Oosten. Een van de beste symfonieorkesten van ons land en onder meer bekend van het AVROTROS-programma Maestro. Special guest deze avond is Deventer country-popzanger Rob Dekay.

 9. Mamma Mia! Here We Go Again

  Mamma Mia! Here We Go Again

  ZINema, Nijverdal

  Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie nodigen we je uit om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA.