De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

 1. Saxofoonsextet Heino

  ’t Proathuus, Humanitas Radboudlaan 1

  Hét saxofoonsextet uit Heino brengt onder leiding van Arjan Eek prachtige, vrolijke muziekstukken ten gehore. Van Bach tot ABBA en van Händel tot Russische volksmuziek. Vooruit, een tipje van de sluier. Wat te denken van Trojka, ABBA Gold en Swinging Five?! Hét saxofoonsextet bestaat uit Ton van den Berg (alt), Jopie Haverkamp (tenor), Walter Holweg (bariton), Inge Loevering (sopraan), Joke Ogink (alt) en Syfra Ruiter (alt).

 2. Première Etty en Roosje

  Première Etty en Roosje

  Stichting Theaterschip

  Theatervoorstelling Etty en Roosje Twee jonge, Joodse vrouwen in kamp Westerbork die vlak voor hun transport naar Auschwitz en kamp Vught staan. Een voorstelling vol theater, dans, live muziek en video. Etty en Roosje is een samenwerking tussen het Etty Hillesum Centrum, Paul Holthuis en Hans Hoog

 3. Berlioz – ode aan liefde en hoop

  Penninckshuis, Brink 89

  De bariton Domien Arnolds en pianist Rik Groenhuijzen vertolken de liederencyclus Les Nuits d’Eté van Hector Berlioz (1803-1869) in de kerkzaal van het Penninckshuis. Op tekst van Theophile Gautier componeerde Hector Berlioz zes liederen, waarin ontluikende liefde, afscheid en vergankelijkheid, maar ook hoop op een nieuwe toekomst centraal staan. Les Nuits d’Été, de Zomernachten, oorspronkelijk geschreven voor sopraan en piano is een intieme cyclus met grote melodische rijkdom. Marien van den Boom verdiept Berlioz’s interpretatie van liefde en hoop aan de hand van enkele korte bespiegelingen tussen de liederen door.

 4. La Belle Epoque

  La Belle Epoque

  ZINema, Nijverdal

  Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment.

 5. For Sama

  For Sama

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kataeb legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten voor de veiligheid van hun dochter Sama of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

 6. Marianne & Leonard: Words of Love

  Marianne & Leonard: Words of Love

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Documentaire over de legendarische zanger Leonard Cohen en zijn muze Marianne. In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk.

 7. Au nom de la terre

  Au nom de la terre

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Het leven lacht Pierre Jarjeau tegemoet. Na een avontuur in Wyoming keert hij terug naar het ouderlijk huis, klaar om met zijn verloofde Claire het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen. Au Nom de la Terre is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien.

 8. The Whistlers

  The Whistlers

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  De Roemeense agent Cristi is informant voor de maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher gebruikt wordt om berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven.

 9. Dark Waters

  Dark Waters

  Filmhuis De Keizer, Deventer

  Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Wanneer hij wordt benaderd door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.