Warenmarkt Rijssen

Aanvang
Locatie
Kerkstraat, Schild, Rozengaarde, Europaplein, Rijssen

Iedere maandagochtend tot 13.00 uur grote warenmarkt met food- en non-foodartikelen, waaronder kleding en stoffen.

Athenaeumbibliotheek

Aanvang
Locatie
Het Klooster 12

De Athenaeumbibliotheek is onderdeel van de Bibliotheek Deventer, maar bevindt zich op de locatie Klooster 12. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn, gesticht in 1560. Graag vertellen we u meer over onze geschiedenis en bijzondere collecties! De Athenaeumbibliotheek is sinds 1969 één van de 13 bibliotheken in Nederland die een wetenschappelijke steunfunctie hebben. Deze zogenaamde WSF is er voor iedereen die op zoek is naar specifieke informatie die normaal gesproken niet bij de openbare bibliotheken beschikbaar is. Op bijna elke vakgebied is informatie voorhanden.

Expositie ‘De lezer aan het woord’

Aanvang
Locatie
Athenaeumbibliotheek, Klooster 12

De Athenaeumbibliotheek trapt het jubileumjaar 1250 jaar Deventer af met een expositie over sporen die lezers achterlieten in boeken uit de collectie. Daar kan Lebuïnus niet ontbreken. In de expositie is een middeleeuws handschrift te zien waarin een lezeres in de marge iets schreef over de heilige Lebuïnus en zijn metgezellen. Dit handschrift wordt getoond samen met andere handschriften, oude drukken, pamfletten, alba amicorum (vriendenboeken) en almanakken waarin bezitters en lezers aan het woord zijn. Hun sporen variëren van studie-aantekeningen tot kasboekjes en van liefdevolle opdrachten tot censuur. Kom kijken en raak in contact met lezers van drie, vier of zelfs vijf eeuwen geleden.

Expositie van Fred Mutebi

Aanvang
Locatie
De Amaranth, Nieuwstraat 81

Fred Mutebi is een Afrikaanse kunstenaar die prachtig, kleurrijk werk maakt. Zijn werk geeft zijn visieweer op de Ugandese samenleving en daarin met name de positie van kinderen en vrouwen. In de Amaranth hangen ook 2 werken van Fred Mutebi die Deventer laten zien door Afrikaanse ogen.

De schilders van Atelier IJsseldam.

Aanvang
Locatie
Cultuurhuis Braakhekke, Schoolstraat, Bathmen

Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ toont Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring een groepstentoonstelling met werk van ‘De schilders van Atelier IJsseldam. De exposanten zijn cursisten bij het atelier. De werkstukken zijn gemaakt gedurende het seizoen 2016-2017. IJsseldam is een initiatief van de kunstenaars en docenten Henk van der Ven en Constance Visser.

Deventer Stad van Verbeelding

Expositie van Stichting Collectie Nagelhout Holten

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Deventer heeft veel bekende schilders voortgebracht. Kunstenaars die de mooie Hanzestad vaak als inspiratie voor hun verbeelding kozen. De verbeelding van Deventer is het leidende thema. Dat deze kunstenaars ook fraaie landschappen en stillevens maakten, toont deze expositie overtuigend aan.

Grote of Lebuinuskerk

Aanvang
Locatie
Ingang: Grote Kerkhof 42

Een bezoek aan Deventer is niet compleet zonder een bezoek aan deze gotische hallenkerk. De van oorsprong Romaanse kerk met crypte en veel wand- en gewelfschilderingen uit de 15e en 16e eeuw is erg imposant.

Holterberg

Wandelen, verhalen en broodjes bakken

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Holten – Maandag 19 en 26 februari om 11:00 uur is er op de Holterberg een gezellige wandeling waaraan iedereen kan meedoen.

Openstelling kerkzaal Penninckshuis

Aanvang
Locatie
Het Penninckshuis, Brink 89

Rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. Het gepleisterde interieur heeft binnen geprofileerde rondbogen gevatte vensters met driedelige traceringen. De kerkzaal met haar voortreffelijke akoestiek heeft een fraaie houten overkapping met trekstangen en een authentieke inventaris in neo-renaissancestijl.

VVV Deventer open!

Aanvang
Locatie
VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende stadswandelingen en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen?

Fossielen, stenen, mineralen

Expo Fossielen

Aanvang
Locatie
ZINiN bibliotheek Haarle, Haarle

In ZINiN Bibliotheek Haarle is vanaf 19 februari de expositie “Fossielen, mineralen en stenen” te bezichtigen. De heer Wolterink en mevrouw Wieten hebben een grote verzameling en willen deze graag laten zien. Alle materialen zijn door hen zelf gevonden tijdens verschillende reizen naar onder andere Engeland, Denemarken, Zweden.

The post

Aanvang
Locatie
Filmhuis De Keizer, Deventer

The Post is een waargebeurd drama. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en hoofdredacteur Ben Bradlee van The Washington Post.

The Florida Project

Aanvang
Locatie
Filmhuis De Keizer, Deventer

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol (Willem Dafoe).

Thema-avond

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Centrum, Brink 70

OMGAAN MET UW ZOON/DOCHTER OF ANDER FAMILIELID MET ADHD door Novya Landegent, psycholoog.

Spinoza’s filosofie als levensovertuiging

Aanvang
Locatie
Das Gute Ist Immer Da, Kleine Overstraat 33

Ter herinnering van de 341e sterfdag van Spinoza zal Rikus Koops een lezing verzorgen bij antiquariaat Das gute ist immer da. In de lezing zal de filosofie van Spinoza bekeken worden op de mogelijkheden die deze biedt als levensovertuiging. Het doel van de Ethica van Spinoza is om te onderzoeken hoe we een goed mens kunnen zijn of worden, Koops zal betogen dat denkwijzen in dit doel ook in onze huidige tijd nog steeds relevant zijn. Aanmelding via mail praastinkwessels@gmail.com of telefonisch (0570) 64 46 25 | (0570) 63 13 82.