Natuurlijk Gastvrij

In Overijssel, tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt een uniek vakantiegebied: Salland. Salland is een regio met gezellige dorpen én de gastvrije Hanzestad Deventer. Welkom in Salland!

Natuurlijk Gastvrij

Salland Wandelland

Salland is prachtig, beleef het zelf en kom wandelen! Een stevige wandeling over de Holterberg? Lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel? Dwars door de historische Hanzestad Deventer en pittoreske dorpen zoals Raalte en Wijhe wandelen? Met het Wandelnetwerk Salland ontdekt u de mooiste plekken van de regio!

Salland Wandelland

Uniek & smaakvol

Lekker eten en drinken, dat kan uitstekend bij de vele gastvrije horeca gelegenheden in Salland. Geniet van een heerlijke lunch of een sfeervol diner, wil je thuis het Sallandgevoel beleven? Bezoek een van de vele boerderijwinkels en neem streekproducten mee naar huis!

Uniek & smaakvol
1 2 3
  1. De 5 leukste picknickplekken in Salland

  2. De lekkerste streekproducten uit Salland

  3. De leukste kindercampings in Salland

    Geschreven door Mirjam
  4. Zalmfilet met asperges uit de oven

  5. Lente asperges met aardbeien

  6. Boeren asperges

Highlights van Salland

De IJssel

De IJssel ligt in een groot dal tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. De rivier is inclusief alle kronkels ongeveer 125 kilometer lang.

Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Er zijn maar weinig steden in Nederland waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier.

Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Aan de oostzijde van deze stuwwal meandert de Overijsselse rivier de Regge vrij door het coulissenlandschap.