Aanpassingen Wandelnetwerk

Aanpassingen Wandelnetwerk

Ook het wandelnetwerk in Salland wordt op enkele punten aangepast. Deze routewijzigingen zijn echter zo minimaal dat dit in de praktijk geen problemen oplevert voor u.

Rode en paarse route Wijthmen

Let op: de rode en paarse route vanaf de startpunten Wijthmen en Laag Zuthem, zijn in verband met werkzaamheden aan de weg N35 (Heinoseweg) afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2018 gereed zijn en dat daarmee de wandelroutes ook weer bereikbaar zijn. Bekijk hier het kaartje met een overzicht van de wijziging.

Nieuw! Bewegwijzerde routes binnen het wandelnetwerk

De Sallandse Zandloper, het Sallandpad en het Schipbeekpad zijn drie routes die opgenomen zijn of worden binnen het wandelnetwerk Salland.

Bewegwijzerde themaroutes binnen het wandelnetwerk

Sallandse Zandloper
Kiest u ervoor om dwars door Salland te wandelen, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel, volg dan de Sallandse Zandloper via de groen-roze markeringen. Een langeafstandswandelpad van 45 km die van oost naar west, van het hoogste naar het laagste punt, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel loopt. Klik hier voor meer informatie over De Sallandse Zandloper

SallandPad
Volg de blauw-groene markeringen en wandel langs de rand van Salland. Een langeafstandswandeling van ca. 130 km die u kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst, de uiterwaarden langs de IJssel en de overgang tussen platteland en de stad Deventer. De route wordt op de kaart aangegeven middels een blauw/groen icoontje en de route is in het veld bewegwijzerd. Op het moment is er nog geen routebeschrijving. In het najaar/winter gaan we aan de slag met het routeboekje voor het SallandPad. Zodra er meer bekend is kunt u dit hier lezen.

Schipbeek Pad
Schipbeekpad, stand van zaken juli 2016
Het Schipbeekpad is een wandelpad in wording. De route loopt via het wandelnetwerk en wordt op het wandelnetwerk aangegeven met een blauw witte markering met de tekst Schipbeekpad boven de pijl. Het deel van het Schipbeekpad vanaf Haarmühle tot Bathmen is inmiddels bewegwijzerd. De rest van de bewegwijzering tot aan de IJssel in Deventer volgt in het najaar, dus de verwachting is dat eind 2016 de route compleet bewegwijzerd is in het veld. Het Schipbeekpad gaat een wandelpad worden van ong. 85 km en volgt zoveel mogelijk de Schipbeek. De route loopt vanaf de TOP Haarmühle tot aan de IJssel in Deventer. De TOP Haarmühle is gelegen bij de oude watermolen Haarmühle, dichtbij Haaksbergen nabij de Duitse grens in Twente. In het najaar/winter wordt gekeken naar de ontwikkeling van een routebeschrijving en de verwachting is dat deze routebeschrijving/wandelrouteboekje in het voorjaar van 2017 beschikbaar is.

Omleidingen

De omleidingen binnen het wandelnetwerk vindt u hier.

Nieuwe Wandelkaart Salland

Rond de zomer 2017 verschijnt de nieuwe wandelkaart, waarop ook de themawandelingen worden aangegeven. Mochten er tussentijds toch nog grote wijzigingen in het wandelnetwerk optreden, publiceren wij de wijzigingen op deze pagina.