Laden...

Wandelschoenen aan! Het Wandelnetwerk Salland is geopend!

Vrijdag 21 juni om 14.00 uur is het Wandelnetwerk Salland officieel geopend. Gedeputeerde van de provincie Overijssel de heer Theo Rietkerk onthulde samen met de burgemeester van de gemeente Raalte: de heer Piet Zoon, burgemeester gemeente Olst-Wijhe de heer Ton Strien en wethouder Robin Hartogh Heys van de gemeente Deventer bij startpunt Nieuw Rande het eerste startpaneel van het Wandelnetwerk Salland.

Wandelnetwerk Salland is klaar en nu begint het!
Het Wandelnetwerk Salland is gereed, en nu verder! Miel Termont, oud-voorzitter van de KNBLO en wandelspecialist: ‘Met het Wandelnetwerk Salland heb je goud in handen’! Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel geeft aan dat het nu zaak is om ondernemers en evenementen met het Wandelnetwerk Salland te verbinden en ‘we gaan voor de vierde opeenvolgende keer voor de titel van Wandelgemeente/regio van het jaar!’ Thea Huisman van Salland Marketing: ‘ het is nu aan de wandelaar om het Wandelnetwerk Salland te beleven’.

‘Wandelnetwerk Salland, net wat meer’: 46 startpunten, 140 gemarkeerde wandelroutes, 735 kilometer aan wandelpaden!
Het Wandelnetwerk Salland bestaat uit 46 startpunten met infopanelen, 140 gemarkeerde wandelroutes en 735 kilometer aan wandelpaden. Door het uitgekiende systeem van bewegwijzering combineert het wandelnetwerk honderden gemarkeerde wandelpaden. Er kan een ommetje van enkele kilometers gewandeld worden, maar ook de geoefende wandelaar komt volop aan zijn trekken. Bij elk startpunt staat een infopaneel met daarop de wandelroutes en informatie over de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de route zijn routepalen met gekleurde pijlen. Onderweg kan op elk keuzepunt worden overgestapt op een andere kleur of route. Aan de hand van de kaart van het wandelnetwerk kan de wandelaar via de keuzepuntpalen een eigen route samenstellen.

De al bestaande LAW–wandelingen, de Sallandse Zandloper, plaatselijke ommetjes en andere gemarkeerde wandelroutes in Salland zijn opgenomen in het Wandelnetwerk Salland. Er ligt zelfs een geheel nieuwe langeafstandswandelroute: het Sallandpad, van 130 km. die door heel Salland voert. Het prettige voor de wandelaar is dat het Wandelnetwerk Salland aansluit op het wandelnetwerk van de buren: de regio’s Vechtdal en Twente.

De 46 startpanelen zijn allen voorzien van Layar, een applicatie op de smartphone waarmee u het paneel kunt scannen. Er verschijnt een digitale laag met icoontjes die u kunt aanklikken. Deze icoontjes linken naar leuke filmpjes of websites en geven nog meer beleving aan de locatie waar u op dat moment bent!

Het Wandelnetwerk Salland is aangelegd door Recreatiegemeenschap Salland. Hierin participeren de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Naast de bijdrage van de drie gemeenten heeft ook de provincie Overijssel financieel haar bijdrage geleverd. Op dit moment worden nog enkele startpanelen geplaatst, maar wandelend via de keuzepalen en met behulp van de Wandelkaart  kunt u het Wandelnetwerk Salland volop gaan verkennen!

Salland Wandelland!
Met de campagne ‘Salland Wandelland’ zet Salland Marketing de komende jaren Salland als dé wandelregio van Nederland op de kaart.  Gaat u graag goed voorbereid op pad? Koop dan de Wandelkaart Salland. Hierop staan alle wandelingen van het Wandelnetwerk Salland in kleur én met afstanden weergegeven. De Wandelkaart Salland is te koop voor € 5,95 bij de VVV’s, Toerist Infopunten, bij boekwinkels en diverse recreatiebedrijven in Salland. Meer info: www.sallandwandelland.nl

De Sallandse Wandel4Daagse heeft in samenwerking met Salland Marketing en andere partijen, een mobiele wandelwebsite ontwikkeld. Met de mobiele wandelwebsite kan iedereen vanaf zijn/haar smartphone met behulp van GPS het gehele jaar routes in Salland wandelen. De mobiele wandelwebsite is goed voor zo'n 200 kilometer wandelplezier! Wandelaars zonder mobiel internet kunnen de routes eenvoudig downloaden en uitprinten via de computer. Kijk op www.salland.wandelweb.nl.

Programma Salland Wandelweekend  21 t/m 23 juni 2013
Het Wandelnetwerk Salland is nog maar nét geopend en u kunt nu al drie routes uitproberen tijdens het Salland Wandelweekend! Deelname is geheel gratis.

Vrijdag 21 juni: Mid Summer Night Wandeling (ca. 6 km. vrije wandeling)
Tijd: 19.30-21.30 uur
Startlocatie: Geb en Gaia bij Nieuw Rande, Schapenzandweg 3, Diepenveen. Op de locatie speelt Trio Nocturna gezellige  tangomuziek.

Zaterdag 22 en zondag 23 juni: Individuele wandeltochten over het Wandelnetwerk Salland
Startlocatie 1: Geb en Gaia bij Nieuw Rande, Schapenzandweg 3, Diepenveen
Startlocatie 2: Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul
Startlocatie 3: Café Bosgoed, Dorpsstraat 17, Heeten
U kunt bij de startlocatie de gratis wandelroute ophalen. Het is ook mogelijk om vanaf de startlocatie de wandelroute via uw smartphone te wandelen via salland.wandelweb.nl.
Op deze routes zijn diverse Goudhaentjes verstopt. Wie er één vindt, ontvangt een gratis startbewijs voor de Sallandse Wandelvierdaagse van 22-25 oktober 2013!

Zaterdag 22 en zondag 23 juni: kids ontdekkingswandelroute met na afloop een glaasje ranja en een ijsje (gratis)!
Startlocatie: Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul
Tijd: 10.30-15.30 uur
Zondag 23 juni: Wandel workshop o.l.v. een wandelcoach (17,5 km.)
Startlocatie: Café Bosgoed, Dorpsstraat 17, Heeten
Tijd: 10.00-13.00 uur
Wilt u mee wandelen? Zorg dan dat u om 10.00 uur bij de startlocatie bent. Deelname gratis.

Blijf op de hoogte over alle wandelactiviteiten in Salland!
Kijk op www.sallandwandelland.nl, Op Twitter volg je @Wandelland en praat mee met #SallandWandelland en like Salland Wandelland op Facebook!