Salland Aspergeland

De regio Salland beschikt over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge welke van uitzonderlijke klasse is! Salland Aspergeland was een succes dit jaar. Volgend jaar noemt Salland zich van eind april t/m juni weer ‘Salland Aspergeland’. Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Ontdek en proef en volgend jaar tijdens Salland Aspergeland.

  1. Telers

    Bezoek tijdens Salland Aspergeland een van de telers en leer meer over de Sallandse asperge.

  2. Recepten

    Wilt u genieten van die specifieke smaak van de Sallandse asperges? Hier vindt u heerlijke asperge recepten.

  3. De lekkerste aspergesoep uit Salland!

    De asperges van Tuinderij Veldink en Aspergeboerderij Boerkamp, uit Diepenveen vormen samen de ingrediënten van de eerste Sallandse aspergesoep: De Blonde Kanjer’.