Ravijnloop

Locatie
Zwembad het Ravijn, Nijverdal

Dit jaar is alweer de 20e editie van de Ravijnloop. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Ook wordt er een speciale kidsrun georganiseerd.

Ponyrijden op de Shetlandboerderij

Locatie
Shetlandboerderij, Holten

Even je 'eigen' pony, wie wil dat nou niet! Bezoek dan de Shetlandboerderij in Holten! Een uur lang is de pony van jou en mag je hem verzorgen en nadat hij helemaal schoon is, kan hij wel een ritje gebruiken dus klim maar op zijn rug.

Zaterdagmarkt (Rijssen)

Aanvang
Locatie
Elsenerstraat, Kerkstraat, Schild, Rijssen

Iedere zaterdag, de gehele dag, is er een markt in het centrum. Voornamelijk consumptiemarkt met een grote diversiteit.

'Amortocht'

Wandeltocht

Aanvang
Locatie
Sportpark de Belte, Nieuw Heeten

Maarliefst 37 keer werd de 'Amortocht' al georganiseerd door Wandelsport Haarle en dit jaar zal op 7 en 8 oktober de 38e editie plaatsvinden.

Expositie kunstwerken VHBK

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Kunstwerken van leden van de vereniging Holtense beeldende kunstenaars worden tentoongesteld in het Kulturhus Holten.

Deventer Markt

Aanvang
Locatie
Stadsplein de Brink

De Deventer Markt… van alle markten thuis! Kom gezellig winkelen met alle producten binnen loopafstand en tussendoor een kopje koffie drinken, een stroopwafel of een lekker visje eten. De Deventer markten staan voor kwaliteit en een gezellige typische marktsfeer. De markten in de gemeente Deventer zijn van alle markten thuis en meer dan een bezoek waardig!

Streekmarkt

Aanvang
Locatie
Centrum van Holten, Holten

Gezellige streekmarkt met verse (biologische) producten en verzorgingsproducten. Deze najaarseditie staat verder in het teken van duurzaam leven in de breedste zin van het woord.

Schuilenburg Herfstfair

Aanvang
Locatie
Landgoed Schuilenburg

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de eerste editie van de Schuilenburg Herfstfair plaats op landgoed Schuilenburg in Hellendoorn.

Openstelling kerkzaal Penninckshuis

Aanvang
Locatie
Het Penninckshuis, Brink 89

Rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. Het gepleisterde interieur heeft binnen geprofileerde rondbogen gevatte vensters met driedelige traceringen. De kerkzaal heeft een fraaie houten overkapping met trekstangen en een authentieke inventaris in neo-renaissancestijl. De akoestiek van de kerkzaal is zo voortreffelijk dat hier regelmatig concerten en opnamen van concerten plaatsvinden.

Geert Groote Huis

Aanvang
Locatie
Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4

Geert Groote (1340-1384) is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Laat u meenemen naar de tijd waarin de broeders en zuster van het Gemene Leven met elkaar samenleefden. Verken bovendien virtueel de kapel die op deze plaats stond rond het jaar 1500.

Reecapriolen

Foto van Han Bouwmeester

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn.

Expositie van Fred Mutebi

Aanvang
Locatie
De Amaranth, Nieuwstraat 81

Fred Mutebi is een Afrikaanse kunstenaar die prachtig, kleurrijk werk maakt. Zijn werk geeft zijn visieweer op de Ugandese samenleving en daarin met name de positie van kinderen en vrouwen. In de Amaranth hangen ook 2 werken van Fred Mutebi die Deventer laten zien door Afrikaanse ogen.

VVV Deventer open!

Aanvang
Locatie
VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende stadswandelingen en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen?

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Aanvang
Locatie
Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn

Houdt u van griezelen? Bezoek dan op openingsdagen van 7 oktober t/m 29 oktober Heksendoorn, het Halloween evenement voor families! Opperheks Odelia is een maand lang de baas van het park en heeft het hele park aangekleed met pompoenen, bezems en andere griezelige attributen.

Schuilenburg Herfstfair

Schuilenburg Herfstfair

Aanvang
Locatie
Landgoed Schuilenburg, Hellendoorn

Komt u ook genieten ! Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de Schuilenburg Herfstfair plaats op landgoed Schuilenburg in Hellendoorn.

Leer het IJssellandschap Kennen - OPEN DAG

Aanvang
Locatie
Raalterweg 18 Schalkhaar

Kom zaterdag 7 oktober naar onze open dag en ontdek, ervaar en proef het IJssellandschap. Ambacht & Vakmanschap. Met heel veel activiteiten voor jong en oud(er). Vier 750 jaar boeren, burgers en buitenlui met ons mee! Houtzaagkunst, schaapskudde, wakkere boerinnen, pachters...

OPEN DAG ijssellandschap

Aanvang
Locatie
Raalterweg 18 Schalkhaar

Ontdek het IJssellandschap! Kom 7 oktober naar de Open Dag van boeren, burgers en buitenlui. Doen en ervaren. Ambacht & Vakmanschap. Maak kennis met alle aspecten van IJssellandschap. Met o.a. mobiele houtzagerij, houtkunst, schaapskooi, lekker eten, kinderactiviteiten, Salland Boert & Eet bewust,

Grote of Lebuinuskerk

Aanvang
Locatie
Ingang: Grote Kerkhof 42

Een bezoek aan Deventer is niet compleet zonder een bezoek aan deze gotische hallenkerk. De van oorsprong Romaanse kerk met crypte en veel wand- en gewelfschilderingen uit de 15e en 16e eeuw is erg imposant.

Hanzemuseum De Leeuw

Aanvang
Locatie
Hanzemuseum & Schenkerij De Leeuw, Nieuwstraat 25

Het Hanzemuseum beschikt over één van de grootste verzamelingen authentieke koekplanken van Nederland. Verder is er een collectie hang- en schootkoffiemolens, verschillende soorten blikken, chocolade- en marsepeinvormen en verschillende bakkersattributen.