Zomerse Zondagen

In het Hart van Holten

Locatie
Centrum van Holten, Holten

De horeca in Holten slaan de handen ineen, want op zondag kunt u genieten van de "Zomerse Zondagen in het Hart van Holten"!! Elke zondag vertier voor de kids, muziek en hopelijk heerlijke zonnige terrasdagen!

IJsselbiënnale

Aanvang
Locatie
Langs de IJssel van Doesburg tot Zwolle

Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

Nationale tentoonstelling Roofkunst in Deventer

Aanvang
Locatie
Bergkerk, Deventer

In de zomer van 2017 organiseert de Ter Borch Stichting in Deventer een grote tentoonstelling over roofkunst. De expositie vertelt over joodse kunsthandelaars en particulieren van wie kunstwerken in Duitse handen terecht waren gekomen. Dit gebeurde door al dan niet gedwongen verkoop, maar vaak ook door georganiseerde roof.

Excursies naar het Rozendael

Excursie door natuurgids Agnes Neimeijer

Aanvang
Locatie
Georganiseer door Agnes Neimeijer, HEINO

Wandelen in het Landgoed het Rozendael start wandeling vanaf het Rozendael

High Dive Stuntshow

Aanvang
Locatie
Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn

Van zaterdag 8 juli tot en met 3 september 2017 is de High Dive Stuntshow te bewonderen in Avonturenpark Hellendoorn met een spectaculaire nieuwe zomershow voor de hele familie.

Fototentoonstelling Etty en de IJssel

Aanvang
Locatie
Oprit naar Huis Nieuwe Rande, Hotel Gaia, Schapenzandweg 3, Diepenveen

Bij de oprit naar Huis Nieuw Rande is de tentoonstelling te zien met foto's van het IJssellandschap gecombineerd met teksten van Etty Hillesum. De foto's zijn gemaakt door Wicher Naberman. Deze foto's maken onderdeel uit van de IJSSELBIËNNALE.

Speelparadijs

Aanvang
Locatie
Sportcentrum De Scheg

Leef je uit in het waanzinnige Speelparadijs met de vaste Speelpool voor kinderen t/m 12 jaar en ontdek alle avontuurlijke attracties die er rond omheen staan. Kom overdekt én toch in de frisse buitenlucht springen, klimmen, sporten en meer… Tijdens schoolvakanties gelden aangepaste openingstijden, kijk op www.descheg.nl voor meer informatie.

Zwemparadijs

Aanvang
Locatie
Sportcentrum De Scheg

Zwembad De Scheg is hét zwemparadijs van Overijssel. Voor het hele gezin is het een schitterend bad vol leuke attracties. Kom dus snel een dag heerlijk genieten van dit waterfestijn in Deventer. In zwemparadijs Blue Lagoon zijn volop attracties te vinden. Beleef een avontuurlijke tocht in de spannende wildwaterbaan Gletsjer Slide of roetsj met het hele gezin van de familieglijbaan Lava Slide. Voor de echte durfals is er de glijbaan Northern Light Slide. Tijdens schoolvakanties gelden aangepaste openingstijden, kijk op www.descheg.nl voor meer informatie.

Jubileumbestaan Marle 1030 jaar

Aanvang

Het bestuur van ‘Stichting Supporters Marle’is alweer enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen voor het jubileumbestaan van Marle. Van 20 tot en met 23 juli 2017 zal Marle in het teken staan van het 1030 jarig bestaan. Het thema van dit jubileum is ‘Kleurrijk Marle’.

Roofkunst

Aanvang
Locatie
Bergkerk

Van 12 mei t/m 27 augustus is in de Deventer Bergkerk de grote overzichtstentoonstelling 'Roofkunst voor, tijdens en na WOII' te zien. De eerste expositie waarin het hele verhaal van roof en teruggave wordt verteld aan de hand van een groot aantal oude meesters. Centraal staan de joodse kunsthandelaars en particulieren, van wie kunstwerken in Duitse collecties terecht waren gekomen. Er zijn werken uit de verzamelingen van Hitler, Goering en Menten te zien.

Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer

Aanvang
Locatie
Stadsetalage, Stadhuis, Grote Kerkhof 1

2017 is een jaar met een dubbel jubileum. Het is het 400ste geboortejaar van Gerard ter Borch, de beroemdste schilder van Deventer. Daarnaast is het de 350ste verjaardag van de Magistraat, het imposante groepsportret dat de schilder in 1667 opdracht van het stadsbestuur vervaardigde. De tentoonstelling brengt een ode aan Gerard ter Borch in Deventer. Centraal staan zijn Deventer portretstijl en in het bijzonder de Magistraat, de ‘Nachtwacht’ van Deventer.

Speelgoed van vroeger tot nu!

Aanvang
Locatie
Speelgoedmuseum Deventer, Deventer

In het Speelgoedmuseum Deventer heb je volop speelplezier en veel herkenning bij het zien van het favoriete speelgoed uit je jeugd.

VVV Deventer open!

Aanvang
Locatie
VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis)

De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende stadswandelingen en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen?

Tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel

Aanvang
Locatie
Museum De Waag, Brink 56

Stadsgeschiedenis in vijf tijdlagen. De geschiedenis van Deventer wordt getoond in vijf historische tijdlagen, van haar ontstaan rond 600, via de komst van de Vikingen, de bloeitijd van de Hanzestad, langs de 17e en 18e eeuw tot het heden. Vijf historische personages, waaronder Lebuïnus, Catharina Simons en Leo Halle, leiden de bezoeker door de hoogtepunten van de stadsgeschiedenis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D-constructies. De tentoonstelling belicht de centrale rol die de IJssel speelde in haar ontstaan, haar groei en haar bloei.

Well Arent Weevers

Aanvang
Locatie
Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof

De 3D stereoscopische installatie WELL is door Arent Weevers speciaal voor deze locatie gemaakt. Met het werk wil hij de historische en klimatologische verbondenheid tussen de waterput in crypte van de Grote of Lebuinuskerk te Deventer en de IJssel bloot leggen. Als heilige plaats, als fundament van de kerk en als noodrantsoen tijdens belegering van de stad. Bij hoogwater van de IJssel kan de crypte onder water lopen.

Twee bijzondere IJsselbiennale exposities

Aanvang
Locatie
De Fermerie, Muggeplein 9.

Twee bijzondere exposities in De Fermerie. In de kleine zaal is een installatie van vilt, schilderijen en objecten van de intuïtieve kunstenaars van ARToMoNDo-atelier. In de grote zaal hangen foto’s van Pieter Leeflang, gedichten van Wibo Kosters en grafiek, schilderijen en video van Marianne de Bakker.

Pablo!

Aanvang
Locatie
Brink 16

Overzichtstentoonstelling van het werk van de beroemde Spaans/Nederlandse keramist Pablo Rueda Lara. De tentoonstelling Pablo! is de eerste keer dat zoveel van zijn werken uit binnen- en buitenland zijn bijeengebracht.

Reecapriolen

Foto van Han Bouwmeester

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn.

Eten op Rolletjes

Aanvang
Locatie
Worpplantsoen,

Ontdek nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes. Er is aanbod voor iedereen! Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ga met je kinderen in de zweefmolen of schuif aan bij de knutselbus. Laat je verrassen door theater en sluit de dag dansend af op de lekkerste muziek!